התמכרות למחשב: גמילה ופיתוי
שלי
פייסבוק!
⌄
שלום
לך ד"ר אורן,אני בת 22 ובן זוגי בן 26 ואנחנו ביחד שנתיים.הבעייה שלי היא כזו, חבר שלי לפני כשנה סבל מבעיה פסיכולוגית אשר בה הוא טיפל. הוא היה עושה מיילים עם שם בדוי מוסיף נשים (שהוא מכיר בדר"כ) ומדבר איתן על סקס ואוננות! הוא טיפל בעצמו והבעיה הזו כבר איננה. הוא סיים את הטיפול לפני כחצי שנה. ובמשך הטיפול הוא לא עשה זאת שוב (ליוויתי אותו בטיפול והלכתי לכמה מפגשים), (פעם אחרונה שהוא עשה זאת היה לפני כשנה בדיוק) והוא הלך לפסיכלוג למשך 3 חודשים על מנת לטפל בבעיה.הבעייה שלי, שמאז אני מאוד סומכת עליו בעיניים עצומות בחיים האמיתים כי אני יודעת שמאוד חשוב לו המעמד שלו מול החברה והאנשים, והוא בן אדם מאוד מכובד ,חרוץ ונאמן בעבדתו. ואני בטוחה שהוא אף פעם לא יבגוד בי.מאז שקרה המקרה האחרון ביקשתי ממנו למחוק את הפייסבוק, הוא אמר לי שהוא מסכים ומאז אין לו פייסבוק, לפני כמה ימים הוא ביקש ממני להחזיר את הפיסבוק, בגלל שבזמן הזה חשוב לו לשמור קשר עם אנשים שיעזרו לו בקריירה. וזה נכון במקרה שלו כי עבדתו חשוב לשמור בה על קשרים.אתמול פרץ בינינו ריב גדול על זה שהוא טוען שאני לא נותנת לו את הספייס שלו ושאני דורשת יותר מדי ומציבה תנאים! אני אמרתי לו שאני סומכת עליו בחיים האמיתים אבל מאחורי המחשב אני לא יכולה לסמוך עליו! כי אני עדיין חוששת שיקרה מה שקרה. כי הוא אז היה מקבל את הביטחון רק שהזהות שלו בדויה ואין סיכוי שיעלו עליו. אני בטוחה שהוא נקי 100% ויש עדויות ואני מרגישה זאת בעצמי.אני רוצה להשתחרר ולתת לו את המרווח שלו! ולא רוצה להיות הבת זוג שמגבילה ונהיית קרצייה! אני רוצה שהוא יהנה מזה שהוא בן זוגי ולא יסבול!אני מנסה להשתחרר אבל בינתיים אני לא יכולה יש מחסום בתוכי שלא יכול לקבל את זה שיש לו פייסבוק וכל מה שקרה יקרה שוב, לדעתי לא עבר מספיק זמן מהטיפול ואני לא מרגישה שאני מוכנה לקבל דבר כזה.ביקשתי ממנו להיפרד ממני כי ראיתי שהוא סובל ושאני עושה לו את החיים קשים, הוא לא הסכים לטענתו הוא אוהב אותי ורוצה להשאר איתי ולא רואה רוצה אף אחת אחרת ושיש בי תכונות שאין מאוד טובות במקביל.אני רוצה להשתחרר מזה ולתת לו להיות "חופשי" ולא מוגבל בתנאים שלי, אני לא רוצה להפסיד אותו בגלל זה שאני לא מוכנה לשחרר כבר!תעזור לי ד"ר בבקשה
ד"ר אורן חסון
התמכרות, גמילה ופיתוי בלתי נשלט
⌄
שלי יקרה,
בעצם, מה שאת אומרת הוא שאם היתה לו בעיית התמכרות שהתגבר עליה, רצוי מאד שלא יתקרב אל מקור ההתמכרות שלו. בדיוק כמו שלאלכוהוליסט אסור לגעת באלכוהול, ולמכור להירואין שנגמל לגעת בסמים. ויש בזה משהו נכון מאד.העניין הוא שאת לא יכולה לגמול אותו מהמחשב. הוא צריך להבין שאסור לו להכנס לאתרים חברתיים או של חיזורים למיניהם, כי כנראה שלא יצליח להתמודד עם הפיתוי. אבל אם הוא ירצה להסתיר זאת הוא יצליח, בדיוק כמו כל מכור אחר. מצד שני - גם אתר פייסבוק אפשר לעשות כאתר מקצועי בלבד, כך שלא ברור לי אם הוא רוצה בו כאתר מקצועי או כאתר חברתי. ואם את חושבת שהוא לא מסוגל להתרחק ממקור ההתמכרות שלו, תצטרכי לקחת בחשבון שאולי באמת זה תמיד יהיה חלק ממנו, ולהחליט מה לעשות עם זה. והוא יצטרך להחליט אם את "קרצייה" או בת זוג ראויה למרות המגבלות שאת חושבת שיתנו לך את הביטחון שאת זקוקה לו.