מבטים בין גברים לנשים: מה מסתתר?

תאריך פנייה: 23.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירלי
מבט ומשמעותו
23.10.2005 • 18:35

ד"ר חסון, שלום רב. בעבר עזרת לי מאד, הרבה דברים למדתי ממך דרך האתר,ותודה רבה. עתה, יש לי שאלה, אולי תיראה תמימה בעיניך, אך מאחר ולא היה לי בצעירותי ניסיון עם גברים, נשארתי תקועה...... ובחוסר ידע עשיר, לכן אני נעזרת בך, ומזל שיש אנשים כמוך שיודעים לתת מענה בהתאם ותבורך על כך.אני לא כ"כ צעירה בגיל, אך נראית מאד מאד צעירה ונראית נפלא ונחשבת ליפה יחסית לגילי. ואחרי הקדמה קצרה, ברצוני לשאול: מה גורם לגברים (לא כולם כאלה..)להביט באישה מכף רגל ועד הראש כאילו הכניסו אותי למכשיר רנטגן שמצלם את כל הגוף ואחר להביט בעיניה ולקדמה לשלום. מדוע הסריקה הזאת??? , האם בכדי לראות מה אני לובשת , אפשר לעשות זאת במבט חטוף ומהיר, מדוע מול העינים שלי? זה גורם לי קצת מבוכה, כאילו בודקים/מבקרים אותי...., אני לעולם לא יעשה זאת לאף גבר/אישה .אני חושבת שזה מאד אינטימי. בתור גבר: מהן הסיבות, ואיך להשתחרר מהמבוכה הזאת,כמה אפשר עוד להתעלם ולא להתייחס ברצינות? - רב תודות לך - שירלי.

ד"ר אורן חסון
גברים, נשים ומבטים
25.10.2005 • 14:20

שירלי יקרה,
ברור שמסתכלים קודם כל כדי להשיג מידע. איך את נראית, מה את לובשת, וכן הלאה. המידע בא לבחון בעיקר שתי מטרות: אם את מושכת אותו או אם יש לו סיכוי איתך. ומכיוון שגברים פחות בררניים מאשר נשים, בעיקר באשר לקשרים מזדמנים, לפעמים דווקא כאשר את פחות מושכת, הוא חושב שיש לו סיכוי טוב יותר, וינסה "ללכת על זה". נשמע קצת אבסורדי, אבל לא פעם זה מצב העניינים. זו בדיוק אחת הסיבות הנפוצות בשלהן גברים צעירים באינטרנט מתחילים עם נשים מבוגרות מהן.אבל הרצון לדעת אם יש לו סיכוי, פותח גם סעיף נוסף בתקשורת של המבטים, והוא שיוצר את ההבדל העיקרי שבתקשורת של מבטים בין גברים לנשים - נשים, בשל היותן יותר בררניות, עסוקות יותר בדחייה של גברים מאשר במשיכה. קשר עין שנוצר בין גבר לאשה, יוצר את האפשרות של פתיחה של שיחה או רמז נוסף (והרי זה מה שעובד בפאבים). זו בדיוק הסיבה שבשלה אנחנו משתדלים שלא ליצור קשר עין עם קבצן ברחוב - שלא ליצור את תחילתו של דיאלוג שבסופו נצטרך להגיד לא. ואנחנו לא אוהבים להגיד לא באופן ישיר. לפיכך, גברים משהים מבטיהם על נשים, בתקווה שייווצר קשר עין, כדי ליצור דיאלוג או את האפשרות לדיאלוג (ולפעמים עצם הידיעה שהיה יכול להיווצר דיאלוג כזה, גם לה יש איזה שהוא אלמנט של שביעות רצון וטיפוח אגו). וכאשר הם מאריכים מבט על גופך, הם גם מצביעים לך על הכוונות שלהם, באופן מדוייק יותר.נשים לא נוהגות להאריך מבט, בדיוק משום שהן יותר עסוקות בלדחות חיזורים מאשר בליצור אותם. בדיוק כמו מול קבצנים ברחוב (וסליחה על ההשוואה, אבל הנסיון ליצירת קשר לעומת אי יצירת קשר עין, הוא דומה - גם אם המטרות שונות, ומכאן ההשוואה).ויודעת מה? לפעמים, ויש גברים כאלה, שדווקא המבוכה שאליה את נכנסת, היא חלק מהמטרות שלהם, כי הם לומדים משהו מהמבוכה שלך - כמו למשל, עד כמה את רגילה למבטים, או עד כמה יהיה לך קשה לדחות אותם, אם הם ינסו להתחיל איתך (כי אם את נכנסת למבוכה בקלות, ייקח לך קצת יותר זמן להגיד לא באופן אסרטיבי).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083