מבחנים פסיכומטריים: איך להתמודד עם כישלון
פיי
חומות של תקווה
⌄
ד"ר חסון, עזרת לי פעם ואני מבקשת שתעזור לי שוב... כי יעברו חודשיים עד שאוכל להרשות לעצמי להתחיל טיפול.יש לי מבחן פסיכומטרי עוד 3 שבועות ופשוט הרמתי ידיים. אני כל כך מתעבת את התחכום והערמומיות שעומדים מאחורי השאלות, שנדמה שנועדו רק להכשיל. ואני לא טובה בלפתור תרגילים תחת לחץ זמן משמעותי, יש מספיק לחצים בחיי, ואני מתקשה לחשוב תחת לחץ.יש לי ימים שלמים פנויים, שאוכל לנצל ללמידה, אבל אני מוצאת כלמיני דרכים לא ללמוד ותירוצים לכך. וכשלומדת, עושה זאת באיטיות ובחוסר חשק ומוותרת מהר. פיתחתי פוביה ותיעוב מ/לספרי הלימוד . לפני שנה עשיתי מכינה, הייתי התלמידה הכי טובה בכיתה. אבל אין לי ראש מתמטי שזה מה שנדרש ברוב המבחן הזה. דבר נוסף אני מלאת פחדים שבגיל 20 ומשהו לא יודעת מה אני רוצה ללמוד כמקצוע לחיים. וחושבת שחייבים למצוא מקצוע מעשי כי קשה למצוא עבודה. חוששת שלא אקבל ציון מספיק טוב להתקבל למה שמעניין אותי. כולי פקעת עצבים, חוסר תקווה, אני מבינה שאם אוותר... הרי מדובר בעתידי! אך אני פשוט במצב של אוזלת יד, אימה, אטימות ואדישות. לא מאמינה בעצמי וביכולתי ודומה שמוותרת.האם יש דרך לצאת מזה, איך להתמודד? אני יודעת שזה לא קשור לפורום זוגיות אבל מאוד מצפה למענה, ייעוץ נבון וכנה שניתן לקבל רק כאן. בבקשה.
ד"ר אורן חסון
מבחנים מכשילים
⌄
פיי יקרה,
כל מבחן אמור להכשיל את מי שלא יודע את התשובות. כך מבחנים עשויים. ואני לא נכנס לשאלה הנפרדת שהיא מה בדיוק בודקים מבחנים פסיכומטריים, ואם הם עושים זאת נכון או לא. אבל הם באים להכשיל, ככל מבחן אחר, את מי שלא יודע את התשובות לשאלות שהם שואלים. והעובדה היא הרי, שיש גם מי שמצליח, כך שלא כולם נכשלים.אלא שכאשר את חסרת חשק, יותר קשה ללמוד. אם את מתייאשת, יותר קשה ללמוד. אם את בטוחה שבאים להכשיל אותך אישית או אנשים כמותך, יותר קשה ללמוד. כשאת מיואשת, יותר קשה ללמוד. ומתוך זה את יכולה להבין מה את צריכה לעשות, ואיך את צריכה לחשוב כדי ללמוד באופן יעיל יותר. ואת לא צריכה "ראש מתמטי" כדי להצליח. את צריכה לפתור תרגילי חשיבה שחלקם מתמטיים, והרגלים מתמטיים יתנו לך יכולת מתמטית.טוב, אני מוכרח לחשוף כאן משהו. לאחר שסיימתי את הדוקטורט שלי בארה"ב, שכולו היה עבודה תיאורטית שעיקרה פיתוחי משוואות מתמטיות, חזרתי ארצה וראיתי את תעודת התואר הראשון שלי. גיליתי שהציון הנמוך ביותר שלי בתואר הראשון היה במתמטיקה, 60. האם יש לי ראש מתמטי? האם היה לי ראש מתמטי? האם לא היה לי ראש מתמטי והוא השתנה? אני לא יודע. אני גם לא חושב שכותרות הן דבר נכון. כשיש לך עניין במשהו, את לומדת אותו טוב יותר. אולי את צריכה למצוא תשובות לשאלה: מה יכול להיות מעניין בזה? ואולי את צריכה להחליט שאתגר הוא משהו מרתק, וללמוד לאהוב להתמודד עם אתגרים.
ד"ר אורן חסון
חומות של תקווה
⌄
פיי,ראיתי עכשיו ב"יס" את פרק 6 של הסידרה Suits, וחשבתי עליך. אני מניח שהוא יוקרן בשבוע הקרוב בשידור חוזר. ארגני כך שתראי זאת. הוא מדבר עליך ועל הפחדים שלך, ואולי גם על תשובות מתאימות, כאלו שאינן באות מהפחד. והוא גם מתחבר לתשובה שלי אליך.