יחסים וירטואליים: לצחוק או לבכות?
מתוסכלת
בגידה וירטואלית
⌄
אני ובן זוגי כבר 9 שנים ביחד.עברנו להתגורר יחדיו רק בשנה האחרונה.מחיטוט בהודעות שלו גיליתי כי הוא "קיים יחסים וירטואלים" עם אישה אחרת.לא יודעת אם לצחוק או לבכות?מחד אני לא יכולה לספר לו שראיתי את ההודעות, מנגד זה מפריע לי וצבט לי בלב.מה עושים?
ד"ר אורן חסון
לצחוק או לבכות
⌄
מתוסכלת יקרה,
שאלת שאלה טובה, ואין לי תשובה ברורה לה. אולי את צריכה לבכות. שזה אומר גם לוותר על הקשר. אולי את צריכה לצחוק, על הנסיון הפתטי משהו שלו להתעורר מינית דרך יחסים וירטואליים. יהיה לך יותר קל לצחוק אם לא תחשבי שזה מאיים על הקשר שלכם ואם לא תחשבי שהוא יוותר עליך בגלל קשר שכזה. ואולי תלכי לבכות אם אין לך את הביטחון הזה.כך או כך, בודאי שצובט לך בלב. זה לא שהוא אונן מול סרט פורנו, אלא עשה זאת מול אשה ממשית, אחרת, דרך הטלפון או דרך המחשב. זה פוגע, כי בכל זאת יש בזה מידה גבוהה יותר של סיכון. זה פוגע, כי היית רוצה להיות מסוגלת לומר לו שיפסיק עם זה, ושתמצאו דרכים יחדיו להתמודד עם גיוון מיני ועם צרכים מיניים.מצד שני, את פלשת לפרטיות שלו, ובזה חסמת בפני עצמך את הדרך להתלונן מולו על חטאיו, מבלי לחשוף עצמך לתלונות שכנגד, שאלה גם אלה מוצדקות. אולי את צריכה לעשות משהו אחר, והוא - לנסות להכנס יותר זה לעולמו המיני של זה. שהוא יבין אותך יותר, שאת תביני אותו יותר, ואולי דרך הפתיחות הזו גם תרגישי בטוחה יותר בו, והוא ירגיש יותר עניין וריגוש איתך. לא תמיד חשיפה כזו פשוטה, לא לך ולא לו, אבל היא יכולה לתת לשניכם גמול חיובי מאד אם תצליחו.