מבחן התוצאה: מה למדת?
סיגל
חברתי נבגדת ע"י בעלה...
⌄
יש לי חברת נפש טובה מס' שנים ואנחנו ביחסים מאוד טובים גם עם בעלה..לפני שנה וחצי בעלי גילה לי שבעלה לא נאמן לה הולך לנערות ליווי מעלים הכנסות לשם כך...ואיים עליי לא לספר.בגדול חברתי עברה כבר משבר אמון אחד איתו..ושיקמו את יחסהם ,,אבל היא לא יודעת דבר או חצי דבר עליו....כמעט אין שבוע שהיא לא מספרת לי כמה לא טוב לה איתו וכמה היא הייתה רוצה חיים אחרים...אמול היא אמרה לי שאם הייתה יודעת או שיותר נכון שהיא מחכה לצנ'ס שיבגוד בה ואז היא תקבל את האומץ לעזוב אותו ולפתוח בחיים חדשים..לרוע מזלי אמתול נישברתי וגילתי לה את אשר אני יודע...ושילמתי על כך בחברות שלנו כמשפחות...ואיבדתי את חברתי הטובה כיוון שסיפרה לבעלה את אשר סיפרתי...בבקשה הייתי רוצה לדעת האם טעיתי בווידוי ולא הייתי צריכה להתערב??למרות שמאוחר מידי...אבל אשמח לתגובה
סיגל
חברתי נבגדת ע"י בעלה...
⌄
בבקשה ענו לי...
ד"ר אורן חסון
מבחן התוצאה
⌄
סיגל יקרה,
בסופו של דבר מעשים נשפטים במבחן המציאות. לפני שעושים אותם, ובתהליך קבלת ההחלטות, אנחנו מנסים לנחש מה יקרה, ולא תמיד יודעים. לאחר מעשה אנחנו תמיד יודעים, אלא שגם אז - יש התרחשויות מיידיות, בטווח הקרוב, ויהיו התרחשויות גם בהמשך, בטווח הרחוק. מכיוון שאת המעשה שלך כבר עשית, אין כבר מקום לניחושים. את שואלת אותי אם טעית כאשר את כבר רואה בעין את ההשלכות של המעשה שלך. ולכן נכון יותר שאני אשאל אותך: לפחותלפי מבחן התוצאה עד כה, כלומר, בטווח המיידי (כי בטווח הארוך עדיין אינך יודעת): האם את חושבת שעשית את הדבר הנכון?
סיגל
מבחן התוצאה
⌄
בדיעבד טעיתי כי עדיין היא נשארה איתו...ואני חשבתי שאולי היא תפתח דף חדש ותהיה מאושרת יותר...צר לי עליה ...על משפחתה שנהרסה..והכל לשב...כבר החברות שלי איתה לא עולה על הפרק אבל מצפוני מעיק עליי בסופו של דבר גם לא הועלתי כמו שחשבתי... חשוב לי האושר שלה כרגע ובעתיד...תודה לך על התייחסותך..סיגל
ד"ר אורן חסון
סיבותיה שלה
⌄
סיגל יקרה,
אני מקווה שעם הזמן היא תחדש את החברות איתך. בהחלט יכול להיות שהיא תבין שהתכוונת לטובה (ואולי גם מבינה זאת כבר עכשיו). אבל עם זה, יכול להיות שכרגע את היא זו שהכניסה אותה ללחצים ולעמותים, ושהראש שלה היה בעיקר שם, ושכרגע היא לא יכולה לעמוד מול התוכחה שלך, כי אחרי הכל - את היא זו שחשבה שבגלל זה היא צריכה להיפרד ממנו, והיא נשארת איתו בכל זאת. מולך היא עומדת במצב שבו היא אולי שברה את המילה שלה עצמה, והיא לא רוצה מישהי שתתסיס אותה כי היא רוצה להישאר איתו מסיבותיה שלה.ויתכן שבכל זאת עזרת לה, גם אם על חשבונך, ובעיקר אם שניהם לקחו את זה למקום חיובי והחליטו לטפל בעצמם, כזוג, באופן נחרץ יותר. אולי. כאמור - את זה תוכלי, אולי, לדעת בטווח הרחוק.