קשיים בזוגיות גאה: תמיכה ופתרונות
מיכאל
מבשבר בזוגיות
⌄
שלום ,
שמי מיכאל אני בן 20 ,כבר חצי שנה שאני שוכר דירה לבד בבת ים .אני מנותק מהמשפחה לחלוטין , עקב המון שינויים בחיים גם חברים אין לי .יש לי חבר , גם בן 20 . כשהכרנו לא אהבתי אותו . הוא רדף אחרי חצי שנה עד שבסוף איך שהוא הכל התהפך . בהתחלה הוא היה בארון ומאוד לחצתי אליו לצאת עד שלבסוף הוא נפרד ממני .הסיבה שבגללה לחצי זה כי הוא כל יום רצה לחזור הביתה ולא יכל להיות אתי כי לא היה לו מה להגיד לאמא שלו שלו לאן הוא הולך כל פעם ..חודש היינו מנותקים הרגשתי בהתחלה שאין לי חיים יותר , ורצתי להתאבד .אחרי שהתבגרתי אליו , הצעתי שנפגש לעשות "סגירת מעגל"ומי אז אנחנו שוב ביחד כרגע כבר 10 חודשים ביחדהבעיה : אנחנו תמיד רבים בגלל שהוא עדיין מתעקש לישון בבית כל הזמן.הוא הכריח אותי ללכת לגמילה מי עישוניםוכל 8 הימים הראשונים הוא היה אתי , אבל זה היה בגלל שאמא שלו הייתה בחו"לברגע שאמא שלו חזרה הוא חזר להיות שם כל , הוא כאילו נטש אותי באמצע התהליךכל יום שהוא לא בה להיות אתי אני רוצה למות , אני רוצה להיות איתו תמיד וזה הורג אותי שהוא הולך לאמא שלו שגם ככה לא נותנת לו אהבה ואני נשאר לבדהוא אומר "זה לא משנה עם אני הולך לישון איתך או לא , מה שמשנה זה שאני אראה אותך באמצעה היום. אבל לישון אני אוהב בבית"בנוסף התוכניות שלו לעתיד מאוד סוטרות את הזוגיות שלנואני כבר לא יודע מה לעשות , אני לא מוצא את הכוחות לעזוב אותו אני לא מפסיק לבכות אני לא יודע מה לעשות
ד"ר אורן חסון
תמיכה
⌄
מיכאל יקר,
הקשיים של זוגיות הומוסקסואלית דומים בעיקרון לקשיים של זוגיות ביסקסואלית, אבל לפעמים מועצמים כי הגבריות הרגשית פחות (ככלל, מה שלא תמיד נכון לכל אחד ואחד) מועצמת כאשר היא מגיעה משני הצדדים.: יתכן שהוא לא בשל עדיין לקשר. או אולי עוד לא בשל לצאת מחסות אמו. כשאתה לבד יותר, מה עוד שאין לך קשרי משפחה, אתה באמת רוצה יותר ממנו, והופך להיות יותר תלוי בו. ככה זה באהבה וכך זה בקשרים. עם הזמן אוספים את הכוחות, ועם הזמן הופכים להיות יותר עצמאיים ולומדים להתמודד גם עם הלבד. זה קשה.חסר לך אהבה, וחסרה לך, אני חושב, גם אוזן קשבת. אתה בתחילת הדרך האישית שלך והיא לא קלה כי היא לא נמצאת בתוך הנורמה החברתית, ולכן התחושות, ובכלל זה הפגיעות האישית והבדידות מוקצנות.חשוב שיהיה לך עם מי לדבר. חשוב שתמצא תמיכה שאתה יכול לסמוך עליה. למרבה הפתיעה מרבית התמיכה שאפשר למצוא באינטרנט ובמוסדות ואירגונים היא דווקא תמיכה להורים. גם בה אפשר להיעזר לפעמים, אבל אתה צריך גם עזרה ותמיכה לעצמך. נסה ליצור קשר עם ארגון איגי (ארגון הנוער הגאה):http://www.igy.org.il/, ואולי כדאי להתחיל בפורומים שלהם, או בקבוצות חברתיות והעצמה (תמצא זאת שם).בנוסף, תוכל בכל זאת לטלפן גם לארגון התמיכה בהורים, ולשאול ממי ניתן לקבל תמיכה חברתית ונפשית:http://www.tehila.org.il/. אני משוכנע שהם יודעים וישמחו לסייע.