מאמר על קינאה בזוגיות

תאריך פנייה: 19.07.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
היא
קנאה אובססיבית
19.07.2011 • 18:23

איך מתמודדים עם קנאה אובססיבית? איך אפשר לטפל בזה לבד? בלי פסיכולוגית או טיפולים? המצב שלי הוא כזה... אני וחבר שלי גרים ביחד, אנחנו ביחד למעלה משנה, ואני מאוד מאוד קנאית, אני ניתקתי אותו מכל הידידות שלו, ועדיין למרות הכל אני עושה לו סצנות גם כשידידה שלו מתקשרת אליו ומזמינה אותו להפגש... והוא מסרב, אני עדיין כועסת עליו וחושדת ומאשימה אותו בזה שהיא מתקשרת, ולא שולטת בזה. זה ממש מציק לי, הוא אומר שאני הורגת אותו עם הקנאה שלי, ושברגע שאני אבין שהוא באמת אוהב אותי, ולא רוצה אף אחת אחרת אני כבר אשבור לו את הלב.ובהתחלה הוא היה אומר לי שבחורות אחרות מגעילות אותו, הוא היה אומר את זה כשעוד לא הייתי קנאית כזאת, ועכשיו לאט לאט הוא התחיל להשתנות, התחיל להסתכל יותר על בחורות, פעם הוא היה אומר שאף אחת לא יפה כמוני ועכשיו הוא מרשה לעצמו לזרוק לי הערה אם הוא רואה בחורה יפה ... זה הורג אותי, ואני לא מצליחה להבליג על זה אני מתחילה לזרוק הערות מגעילות, עוד מצב שקרה, הכניסו את חבר שלי לכלא צבאי, ושם בכלא לא יוצא לו להתקשר הרבה, אז כשהוא התקשר שאלתי אותו מה היה , ואיך, ואז הוא סיפר לי שהוא התלונן על כאבי גב וסמלת באה אליו ושאלה אותו אם הוא רוצה מסז' בגב, רתחתי!!!! למרות שהוא אמר שהוא אמר לה שיש לו חברה, והיא אמרה:" רק רציתי לעזור" אני עדיין רותחת, שהיא מרשה לעצמה עם התפקיד שלה להציע לאסיר מסז' בגב, אני על סף להתקשר ולהגיד שיש בחורות בכלא שמתעסקות בעניינים שאסור להם, הוא מצידו אמר שהוא לא יתן לאף אחת לגעת בו... אבל אני לא מאמינה, קשה לי להאמין לו!!! כל דבר אני מחפשת שקרים, ומפחדת להפגע, יש לי מן פחד בלתי נשלט שיבגדו בי, והוא אף פעם לא נעלם, עד כמה שהוא אומר לי שהוא אוהב רק אותי, תמיד יש בחורות שבאות מהצד ודוחפות את עצמן, ומתנהגות בצורה זנותית. וזה מרתיח אותי וכל האשמה נופלת עליו. למרות שאני יודעת שהוא אוהב אותי, אני משגעת אותו. חונקת אותו. ולא יכולה להפסיק, וחשוב להדגיש שאני בעצמי נראת טוב מאוד והרבה בחורים מתחילים איתי, אבל הוא כבר לא מקנא כמו פעם, בתירוץ :" אני סומך עליך יותר". אני מפחדת שימצא מישהי יותר יפה ממני, יותר מצחיקה, יותר קלילה, פחות חונקת. שיהיה לו כיף איתה ויעזוב אותי. אז אני מרחיקה אותו מכל דבר. אבל שוכחת שהוא בן אדם... ואי אפשר להכנסי אותו לכלוב. איך נותנים אמון במישהו, איך מפתחים אמון אם הבן אדם אף פעם לא נתן לי סיבות לקנא? סיבות ריאליות... אף פעם לא. אבל עדיין. המוח שלי ממציא דברים הזויים, סרטים, איך משנים את זה?

ד"ר אורן חסון
מאמר על קינאה
21.07.2011 • 01:51

היא יקרה,
אני מציע לך לקרוא מאמר שלי על הקינאה. הוא עוסק גם בה, וגם באופן הטיפול בה. חשוב שתעשי משהו בעניין, כי קינאה קלה אולי שומרת על זוגיות, אבל כשהיא קשה ומלחיצה, היא גורם משמעותי בפרוק זוגיות.את המאמר תמצאי כאן:מאמר על קינאה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083