טיפים לזוגיות: תקשורת וטיפול

תאריך פנייה: 19.07.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
רוזאלין
מערכת יחסים שכוללת מכות...
19.07.2011 • 17:04

אני נשואה כבר 6 שנים עם שני ילדים קטנים, אני פיזיוטפסטית במקצוע ובעלי עובד מפעל ובינינו יש הפרש של 8 שנים... לפני תקופה היינו בחו"ל ובאחד הלילות ביקשתי מבעלי שנצא, הוא סירב בטענה שהילדים עוד מעט ישנים וחבל לסחוב אותם (יש לציין שהוא גם היה חולה אומנם אז כשהתווכחנו זה לא עלה) הוא ביקש ממני לצאת לבד עם הזוג שטייל איתנו אומנם אני כל כך רציתי שיבוא איתי ואמרתי שאני אטפל בענייו הילדים.. משום מה הוא המשיך לסרב ... כאן אני התעצבנתי והרמתי את הקול בטענה שהוא לא משקיע מספיק (טענה שאני אומרת לו די הרבה את האמת) ואז כשלא "סתמתי את הפה" כבקשתו הוא התחיל להכות אותי וזה עוד מול הילדים... את האמת זאת לא הפעם הראשונה שאני מקבלת ממנו מכות אומנם הפעם גם ההורים של שנינו ידעו ואני כבר לא מצליחה לסלוח לו... אנחנו כבר חודש חיים באותו בית אבל אין בינינו כמעט תקשורת.. חשבתי על להתגרש אומנם אני באה מחברה שמרנית וההתייחסות לאישה גרושה ולילדים שלה כואבת אפילו יותר ממה שאני חווה כרגע... אני כבר לא יודעת מה לעשות.. אני כן טעיתי ולא הייתי צריכה להרים את הקול... אבל מה ניתן לעשות? מאז מתמיד מערכת היחסים שלנו הייתה מאופיינת בעליות וירידות.. פעם הוא מתייחס אלי כמלכה ופעם כאל האויב הכי גדול שלו... האם יש עוד סיכוי שנמשיך יחד? (יש לציין שהוא הביע חרטה על מעשיו בפני ההורים אומנם כשהוא רצה להביע חרטה כלפי הוא התחיל במשפט הזה: אני לא רוצה להתפייס איתך אבל אני מצטער על זה שהכיתי אותך... אני משתגעת כבר ואין לי מושג מה אני צריכה לעשות (לטובת הילדים קודם כול)...

ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי דחוף
21.07.2011 • 01:49

רוזאלין יקרה,
אני לא יודע אם אתם יכולים. אולי. אבל בתנאי שתלכו ליעוץ זוגי. לחצי לעשות זאת, כי לבד לא רק שלא הצלחתם, אלא אתם מגיעים לרמות של טמפרמנט כאלה שאתם מקצינים את התגובות שלכם, ולא מסוגלים לשלוט בהם. בכוונה כתבתי זאת בלשון רבים, לא משום שכך זה נכון יותר, אלא משום שאת אומרת שחשוב לכם להישאר כזוג, כי האופציה האחרת היא קשה. אז לפחות נסו לטפל בזוגיות שלכם, בתקשורת ובכעסים. זה אפשרי. וחשוב שהזוגיות שלכם לא תישאר כפי שהיא עכשיו, כי אז לא תהיה לך ברירה אלא לפרק את המסגרת, למרות המחיר, כי מה שיש בתוך הזוגיות עלול להיות גרוע אף יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רוזאלין
יעוץ זוגי דחוף
21.07.2011 • 15:59

שלום
ותודה על תשובתך...אני מזמן הצעתי לא את הטיפול הזוגי והתשובתו הייתה: " את מי שיש לה בעיה וצריכה טיפול לא אני"... איך איפשר לשכנע אותו? בעיניו הכול תלוי והתגובות שלו הן רק תוצאה של המעשים שלי

ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי לבד. להתחיל מזה.
22.07.2011 • 10:49

רוזאלין יקרה,
אם כך, אל תמתיני עד שהוא יסכים. אם זה חשוב לך (והרי זה מאד חשוב לך), אל תמתיני עד שמישהו אחר, ואפילו זה בעלך, יחליט מה לעשות. קחי את היוזמה בידייך, ולכי ליעוץ זוגי לבדך. יש סיכוי טוב שגם הוא יסכים אחר-כך להצטרף, לאחר שאת שם, ובכל מקרה, יש גם אפשרות סבירה שתוכלי ליצור שינוי מהותי אצלו, גם מבלי שיגיע בכלל ליעוץ.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083