מאזן יתרונות וחסרונות בנישואים
נינה
נשואים מתפרקים
⌄
שלום
ד"ר אורן , פניתי אליך היא בקשר לאחותי , היא נשואה עם שני ילדים ובהריון היא עוברת הרבה בעיות עם זוגה היא עובד ומקבלת משכורת וגםם הוא מאוד משקיעה בילדים בחינוך שלהם אל הוא תמיד מתנהג איתם להפך ממה שהיא מלמדת הם נהיים לפעמים חוצפנים , הרבה מריבות היו בזמן האחרון והוא מהטיפוס שאוהב שהשליטה בידו ולהרגיש שהוא גבר והמילה שלו היא צריכה להתקיים , אז היא צריכה לקחת אישור שהיא הולכת לבו ולשם או לבידורים ואולי גם הוא לא יאשר כל דבר צריכה לקחת את דעתו ושיש מריבות גדולות ומתעצבן הוא מכה אותה והיא בתמימותה ואחרי התערבות של ההורים שלו שלא נסכימים עם מה שהוא עושה ,, היא חוזרת להיות האישה הטובה שעושה לו אוכל ומה שנוח לו וגם מנסה להתפייס אך הוא מנסה לזלזל בה ושהיא אשמה בהכל וכאילו עבדה שלו אני גם בטוחה שהוא יש לו קשרים בחוץ למרות שהיא בסדר איתו מבחינה הזאת מקיימת איתו יחסי מין אך הוא יש לו הרבה דרישות ולא מתחשב שהיא בהריון וגם עובדת בחוץ וגם עם הילדים הוא פשוט לא עוזר טגם חא עם הילדים ועם כל זה היא לא רצתה לכנס להריון ולא הסכים עם זה שהיא תקח משהו מונע ... אני מאוד מודאגת היא לא ממהרת לצאת מהבית כי היא נמצאת בסביבה שמרנית ולא רוצה להתגרש עם שלושה ילדים , יש ביניהם גם הבדל בדרכי המחשבה היא למדה ועובדת עם ילדים והוא בחיים שלו לא ראה ספר . אז מה לפי דעתך צריך לעשות?
ד"ר אורן חסון
מאזן אישי של יתרונות וחסרונות
⌄
נינה יקרה,
ממה שאני מבין, אחותך עושה את מאזן היתרונות והחסרונות שלה, ובינתיים לפחות, החליטה שהמאזן הזה משאיר אותה במסגרת הנישואים. חלק מהשיקולים במאזן הזה הם גם המסגרת השמרנית שבה היא חיה, הפחדים מהמעמד שיהיה לך כגרושה, כאשה שתצטרך להיות עצמאית, כלכלית וחברתית, וגם החולשה שלה. אם את חושבת שמה שהיא צריכה, כדי להחליט לעזוב אותו, זה חיזוק נפשי, ובטחון חברתי (שהם אולי דברים שאת יכולה לעזור לה בהם), תני לה אותם ככל שאת יכולה, ועזרי לה לקבל אותם, כדי שתוכל להחליט אחרת. אבל אל תלחצי עליה לעשות משהו שיפריע לשתיכן להיות חברות וירחיק אותה ממך, מה שעלול לקרות אם תבקרי ותשפטי אותה, ותלחצי עליה לעשות מעשה שהיא לא מוכנה לו עדיין).