חוסר גילוי בקשר: מה עושים?

תאריך פנייה: 20.10.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
SH
פרידה לא ברורה
20.10.2011 • 10:35

שלום,
אני בת 24 יצאתי עם בחור בן גילי במשך חודשיים וחצי, מאותו יום שהכרנו דיברנו כל יום בטלפון והיינו נפגשים בין פעמיים לשלוש בשבוע, אני בהתחלת הקשר הראיתי פחות התלהבות והבחור הראה לי שהוא ממש בעניין, בכל התקופה שייצאנו (חודשיים וחצי) הבחור אמר לי שהוא אוהב אותי וכל הזמן שאל אם אני גם אוהבת,הוא כל הזמן תיכנן לאן ניצא ומה נעשה ותיאם את סידור העבודה שלו לפי הזמן שמתאים לי, בנוסף הוא כל הזמן היה אומר לי שהוא עושה דברים שהוא בחיים לא היה עושה לאף בחורה וזה מיוחד מאוד, הוא הפגיש לי את כל החברים שלו וההורים, לאחרונה הוא גם דיבר שהוא רוצה שניסע לחופשה ביחד וכל הזמן הזכיר לי כמה הוא מתגעגע ואוהב, פעם אחרונה שנפגשנו הוא עוד קנה לי מתנה לנייד ואמר לי שכל פעם שאני אסתכל על זה אני אזכר בו, ואז הייינו אמורים להיפגש הוא אמר לי שהוא בסוף לא יכול כי הוא צריך לחזור הביתה אני קצת נפגעתי ולקחתי את זה קשה שהוא לא רצה שניפגש והוא דיבר איתי ואמר לי שאני צריכה להבין את זה וזה לא בגלל שהוא לא רוצה לראות אותי אלא הוא לא יכול, קצת התווכחנו על הנושא אבל ניתקנו יפה יום למחרת דיברנו כרגיל, קבענו שניפגש ואז לאחר 20 דקות הבחור התקשר ואמר שהוא רוצה שניפרד שאלתי אותו למה? ושזה נשמע לי ממש חפוז ככה פתאום בלי שום סיבה?, והוא אמר שהוא חשב על זה והוא לא אוהב אותי מספיק והוא כבר רצה לעשות זאת, אמרתי לו שזה ממש שוק בשבילי ולא ציפיתי כי הוא תמיד היה אומר לי כמה הוא אוהב אותי ונתן לי להרגיש שהכל בסדר גמור ואז הוא התחיל להגיד לי שהוא לא אוהב את איך שאני נראית ואני לא בשבילו אמרתי לו שהוא תמיד היה אומר לי שהוא אוהב את איך שאני ניראית והוא אמר לי "שיקרתי". לא ברור לי מה היה עד עכשיו, אני מרגישה כאילו קיבלתי סטירה, הייתי בטוחה שהכל יפה וטוב הבחור הראה לי עד כמה הוא אוהב אותי, לא הפסיק להחמיא לי, לתכנן איתי דברים לעתיד, לשנות את לוח הזמנים שלו, להכיר לי את החברים שלו, ופתאום בבום הוא אומר לי שהוא לא אוהב אותי מספיק ושאני לא בשבילו ואני צריכה מישהו שיאהב אותי יותר כי הוא מרגיש שהוא מתפשר איתי. לא ברור לי האם כל הקשר הזה היה שקר אחד גדול? הבחור שיקר לי שאמר לי שהוא אוהב אותי? שתיכנן איתי דברים לעתיד? איך בפתאומיות הכל נגמר? עבר כבר שבוע מאז הפרידה והבחור לא דיבר איתי בכלל וניתק אותי מהחיים שלו.

ד"ר אורן חסון
כי הוא לא גלוי איתך...
22.10.2011 • 19:47

SHיקרה,
ברור שהיכן שהוא במהלך הקשר שלכם או בסופו הוא לא היה לגמרי גלוי איתך. הרי לא ייתכן שכל מה שאמר לך עד היום, כולו נכון, כאשר יש סתירות בין הדברים. במה בדיוק? – קשה לדעת. האם משהו באופן שבו את כועסת עליו או דורשת תשומת לב הפחיד אותו? האם משהו שמישהו מחבריו או מבני המשפחה אמר לו? האם מישהי צצה מעברו? האם זה משהו אחר שיכול היה לגרום לו להפסיק את הקשר איתך? – רק הוא יודע את התשובות, ובאופן ברור הוא לא גלוי איתך עד הסוף. עד כמה שזה כואב, ייתכן שלא תדעי לעולם מה באמת קרה.לפעמים קשה יותר לא לדעת תשובות מאשר להידחות. כי אז את לא יכולה לדעת עד כמה את יודעת לזהות מה נכון ומה לא נכון, ואיך לנהוג בפעמים הבאות, ואיך לא לחשוד ולהתמסר בפעם הבאה, כי זה הופך להיות מפחיד יותר. מכאן והלאה הכל תלוי באישיות שלך, ובאופטימיות שלך, וביכולת שלך להשתקם, כדי להיות מסוגלת מתישהו לתת שוב אמון בבן זוג או במחזר, למרות הסיכונים, כי בלי זה את עלולה לדחות גברים על הסף ומוקדם מדי, ובלי זה את עלולה לשמור מהם מרחק, ולהרחיק אותם ולגרום להם לאבד ביטחון ובסופו של דבר ללכת, כאשר את כבר כן יוצרת קשר זוגי. כך שאין לך ברירה. אם את רוצה את היכולת למצוא ולקיים זוגיות בריאה, את חייבת לשקם את עצמך ואת האמון באחרים, ובעיקר בעצמך וביכולת שלך לקחת סיכונים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083