מאבקי כוח וקונפליקטים בזוגיות

תאריך פנייה: 03.02.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יערה 28
ביקורת
03.02.2007 • 09:48

שלום
ד'ר חסוןאנחנו זוג בני 28,נשואים כ 5 שנים ללא ילדים מתוך בחירה.לאחרונה בן זוגי טוען כנגדי שאני לא מסוגלת לקבל ממנו ביקורת,כי תמיד אני חושבת שאני צודקת.שאף פעם אני לא אגיד שהוא צודק ושעשיתי טעות או שהייתי צריכה לנהוג אחרת.הוא טוען שגם כשעבדתי מחוץ לעסק המשותף שיש לנו ,הייתי כך,וגם עם המשפחה שלי אני כך.אני חייבת לציין שאני בחורה שכן יודעת לקבל ביקורת ולשפר כשצריך,אבל מצד שני כשאני מאמינה בדרך שלי ואני יודעת הרבה פעמים שאני צודקת אני באמת לא מוכנה להסכים עם הצד השני.אני לא חושבת שזה אומר שאני לא יכולה לקבל ביקורת.מעבר לזה,הביקורת של בעלי נגדי היא כמעט על כל צעד ושעל,ולדעתי כל דבר אצלי מרגיז אותו.ביקשתי ממנו שיכין לי רשימה בכתב,כדי שנראה האם הביקורת הן באמת ביקורת או שיש כאן משהו אחר.לדעתי אני אולי מזכירה לו את אמא שלו,או צדדים באישיות שלו שהוא לא אוהב.אני אתן דוגמה:הוא טוען שאני מעירה אותו בצורה טובה ומעצבנת.(ואני באמת חושבת שהוא טועה כאן,הערתי אותו ברכות וביקשתי יפה שהוא נרדם על הספה אצל ההורים שלי בסלון ולאנשים לא היה מקום לשבת)והוא התרגז וצעק עלי ליד כולם.או למשל שאני סידרתי אצלו בחנות מוצרים בצורה מסויימת,כל השבוע הוא שיבח אותי על זה,ואז אתמול הם נפלו,והוא אמר לי שאני לא יודעת לסדר טוב.אז אמרתי לו שהוא אפילו אמר שזאת תצוגה יפה,והוא אמר נכון,אבל לא מסודרת טוב.האם אני באמת לא יודעת לקבל ביקורת?איך אני יכולה לבדוק את הנקודה הזאת?

ד"ר אורן חסון
קונפליקטים, תקשורת ומאבקי כוח?
04.02.2007 • 21:53

יערה יקרה,
אין ספק שיש ביניכם מאבקי כוח ותסכולים. העובדות אומרות גם שבן זוגך טוען כלפייך שאת לא יודעת לקבל ביקורת. זה יכול לנבוע מהצורך שלו להיות ולהראות צודק, בלי קשר לעובדות, ושלכן הוא טוען שגם אם את לא מודה בזה, הוא בכל זאת צודק. שזהו טיעון שנועד לסתור את הטיעונים שלך, אם לא עניינית, אז טכנית.אפשרות אחרת היא שיש לך חלק בזה, לפחות בכך שאת לא מוכנה להודות כשאת לא צודקת, גם אם את יודעת שזה כך.האפשרות השלישית היא שאולי ששני הדברים נכונים. כלומר, שלפעמים את לא מודה בכך שאת לא צודקת כאשר את לא צודקת, ובן זוגך משתמש באותם מקרים כדי לנגח אותך בהם, ולעשות הכללה שעוזרת לו להרגיש צודק. לומר לך משהו? ייתכן שהאפשרות השלישית היא הנכונה. בדקי את עצמך.אבל מה שחשוב הוא לא אם זה נכון או לא. מה שחשוב הוא שאתם צוברים טינה זה כנגד זה. אם זה מגיע לרמות כאלה, כפי שאת מתארת, וששניכם מרגישים מאד לא בנוח עם זה, זה אומר שיש לכם בעיה. אני לא חושב שאתם במצב קשה. אתם רק בתחילת התהליך להפוך אותו לקשה. עצתי – לכו ליעוץ זוגי כדי להבין את הקונפליקטים המרכזיים ביניכם, ללמוד לתקשר כמו שצריך, ולהוריד את מפלס מאבקי הכוח.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083