מאבקי כוח בזוגיות: ניתוח מעמיק
גרושה+ידידים
מה דעתכם- המומחים והמשתתפים בפורום?
⌄
אני אישה נינוחה וחופשיה. מדברת עם החבר'ה על הכל. במעשים- עצורה ושמרנית, אבל בדיבורים- חופשי.. יש לי הרבה חברים וחברות, נשואים (זוגות), גרושים ורווקים. בגיל 38, אחרי שעברנו כל כך הרבה- איני רואה פסול בלדבר על הכל, כולל סקס ויחסים. זה קורה עם החברה ובעלה, עם ידיד הנפש, עם או בלי זוגתו וזה קורה לי גם עם אנשים מסביב, אנשי מקצוע למשל. כולם חשים בנוח לדבר איתי על הכל ולי אין בעיה (אני מגיעה מתחום הפסיכולוגיה היעוצית). לאחרונה יצאתי עם מישהו שהתחלחל מהאופי של השיחות שמתקיימות ביני לבין הגברים שבחבורה. הוא טוען שהנימה היא אישית ואני מושא למחשבות המיניות של הגברים שמסביב. במידה מסוימת הסכמתי עם טענותיו ואף ביקשתי מהחברים לשמור על גבולות, כדי לשמור על כבודי וכבוד בן זוגי (לא רק בנוכחותו), במקביל נמנעתי משיחות בעלות אופי מיני בכלל, כדי לא להגיע למקומות לא רצוים (להערות שעשויות להישמע אישיות בכיוון שלי). בטרם הספקתי לעשות שינוי אמיתי ויסודי, בעניין זה התעוררה בעיה מהצד השני. אני טענתי בפני בן זוגי שאיני אוהבת את המפגשים שלו עם ידידה צעירה בביתה בשעות הלילה לשיחות נפש (אחת לשבוע/יים). לא אסרתי או התניתי וגם לא חשדתי, רק אמרתי שלמראית עין זה נראה לא טוב. מאז- כל דבר שקורה ביני לבין גבר כלשהו- ידיד ותיק בא לשתות קפה בשעות הערב עם הילדים, איש מקצוע מתקשר ומדבר בחופשיות יתר, אני לוקחת טרמפ עם גבר כלשהו בשעות הערב ללימודים ובחזרה, אני בקשר כלשהו (רופף ביותר) עם אקס שלי- כל דבר הוא שם מול מקרה הידידה ואומר שזה שווה ערך. תלונה אחת שלי מול אינסוף שלו. אני חשה שאני צריכה להתנתק מהעולם הגברי.זה לא קרה לי בעבר עם בני זוג קודמים. כולם ידעו את מקומם של כולם.מה דעתכם?
ד"ר אורן חסון
מאבק כוחות או הגבלות על החופש
⌄
גרושה יקרה,
החופש הזה שאת מדברת עליו, והחופשיות לדבר על עניינים אינטימיים, הם עניין של טעם. יש מי שמרגיש עם זה בנוח, ויש מי שלא. ואני חושש שזה לא משהו שהוא יכול לשנות בקלות. מן הסתם, הדינמיקה הלא טובה ביניכם, באה על רקע ראיית העולם החברתי באופן שונה, ולכן ברגע שאת ביקרת אותו על רקע דומה, היה גם לו כלי להילחם עליו או להילחם בעזרתו כדי להשיג את הדברים שהוא רוצה, או לפחות לנסות ולבסס את הכוח שלו ביניכם.האם זה טוב? – לא, כמובן שלא. יש ביניכם פער ראשוני שיוצר מאבקים שעניינם כבר מזמן לא הבעיה הראשונית, אלא ההערכה ההדדית שלכם. קל להשתמש בפערים כדי להאבק על הערכה וסטאטוס, ונכשלתם בתקשורת שלכם, אולי בהתחלה בגלל המאבק שלך לשמור על אורח חייך והחופש שלך, ולכן לא הצלחתם לגשר על הפערים הללו. חזרתם למאבק שלך בחופש שלך, ובמאבק שלו לנתק אותך מהעולם הגברי, או לפחות לזכות להודאה שלך בצדקתו.