יחסים: מה לעשות כשמתעקשים?

תאריך פנייה: 01.07.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
דני
בעיות קשות בזוגיות
01.07.2011 • 19:20

וואי אני כבר לא יודע מאיפה להתחיל זה כל כך קשה לי אני בן 28 נשוי משהו כמו שנה שלמה ואני פשוט לא מבין מאיפה להתחילזה התחיל לפני כשנתיים אמא שלה לא כל כך אהבה אותי ותמיד רצתה לעשות הכל כדי להפריד ביננו אבל כמובן שום דבר לא הצליח ואישתי תמיד הייתה מרחיקה אותה והיו לה ריבים מאוד מאוד קשים אם אמא שלה שזה הגיע למצבים שלא דיברו תקופות ארוכותכל הבעיות הגדולות התחילו בהריון אישתי ניכנסה להריון כמובן אמא שלה לא ידעה עד חודש שלישי כי הן לא דיברו ואחותה עשתה הכל כדי שהן ישלימו מפה לשם הן השלימו כמובן ושאני מדבר על להשלים אני מדבר על משהו כמו 3000 דקות שיחה בחודש ואני מדבר על זה שהיא באה לישון אצלנו המון כימעט כל שבת וכל חג אמא שלה היא אישה בודדה שאין לה אף אחד ויש לה בעיות רפואיות רציניות לי זה היה מאוד קשה לקבל את זה שהיא כל הזמן אצלנו במיוחד ביגלל שאם המשפחה שלי תמיד היא נהגה להיות מאוד קשוחה למרות שהיא לא תודה בזה בחייםכל שבת או כל חג שאמא שלה הייתה מגיע היא תמיד הייתה חייבת להגיד מה היא חושבת והיה לי מין תחושה של השפלה גם מצד אישתי כי היא לא רצתה לבוא נגד אמא שלה יום אחד זה הגיע למצב שרבתי אם אמא שלה כמובן אישתי לקחה את הצד שלה כי היא טוענת שזרקתי אותה מהבית שבסך הכל שאלתי מתי הולכים כי רציתי ללכת גם להורים שלי בגלל שאבא שלי היה לו ניוח מעקפים באותו שבוע היה ריב מאוד גדול ואמא שלה לא מוכנה יותר לבוא ואני לא יבוא לאמא שלה היא לא מוכנה לראות אותי ושאני לא יגיד לה שלום אפילו העיניין הוא שאישתי בהריון והיא משתפת את אמא שלה בהכל ואת המשפחה שלי הם מחוץ למונה כמו ללכת לרופא לראות את העובר וכו זה כל כך כואב לי כל היום אני רק חושב על מה שיהיה לי בחופשת לידה ובחגים כי היא לא מוכנה להיכנס למשפחה שלי וכל הזמון בוחנת אותם כמובן תמיד בארועים מצפים מהמשפחה שלי לתת מתנות גדולות ומאמא שלה לא מצפים כלום כי תמיד היא אומרת שאין לה כלום נימעס לי כבר מהמצב הזה אני כבר לא יכול כשאני מנסה לדבר איתה על זה זה תמיד מגיע לריב ואי אפשר לדבר על זה אני כבר לא יודע מה לעשות אני פשוט אוכל את עצמי אנחנו התחלנו טיפול זוגי אבל אני לא יודע עד כמה זה נורמלי וזה טוב אני לא יודע עד כמה המצב הזה שהיא משתפת את אמא שלה בהכל ושרק אמא שלה שהיא לא נותנת כלום ולא מתעמצת לתת נותנים לה את הכל ואת כל הנשמה נימעס לי מזה יש לכם אולי המלצה מה לעשות אך אפשר להמשיך את הקשר הזה ומה ניתן לעשות

ד"ר אורן חסון
ביעוץ זוגי
03.07.2011 • 08:29

דני יקר,
משהו שהתחיל מבחוץ, חילחל עמוק ליחסים שלכם. אתם חייבים לקבל סיוע חיצוני, כי לבד אתם "יותר מדי צודקים", ומתחפרים כל אחד בעמדתו. התחלתם ביעוץ זוגי, וזה חשוב מאד, כי אחרת כל זה יחריף עוד.אם פנית אלי למרות שהתחלתם בתהליך, אני מניח שאתה עדיין מתלבט, ואולי לא לגמרי מרוצה ממה שקורה בו. סביר שבהתחלה שניכם לא תהיו מרוצים. ככה זה כאשר יש חילוקי דעות קשים, ואתם פותחים ומספרים, ואולי חושבים שהמטפל שלכם, שמקשיב ונותן לדבר, אולי נותן יותר מדי מקום לצד השני. היה סבלני. כשחילוקי הדעות משמעותיים, זה עלול לקחת זמן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
גון
בעיות קשות בזוגיות
03.08.2011 • 09:55

גם חמותי מנסה להפריד בני לבין בעליאני פשוט מנסה לצמצם איתה את היחסים למינימום.תמיד אפשר למצוא משהו יותר כפי לעשות במקום להיות איתה ללכת לטייל בשבת לעשות ספורט לקרוא ספר שהולכים לביקור. אני מנסה לא לדבר עם בעלי עליה כי זה גורם לו עצב רב.עוזר לי מאוד לחשוב שמשהו דפוק אצלה בגלגלים כי אף אמא נורמלית לא היתה עושה את זה - זה נותן לי המון שקט נפשי ואיזה שהיא השלמה עם המציאות. כי הרי אנחנו לא כואסים על בן אדם חולה גם אם המחלה היא מנטלית.והכי חשוב פעם בשבוע תזמין בביביסטר ותשקיע בזוגיות שלך.