טיפים לשיפור תקשורת זוגית

תאריך פנייה: 02.07.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שני
ריבים שמביאים לשתיקה של ימים
02.07.2011 • 12:11

שלום
אני ובעלי מכירים כר שש שנים מתוכם שלוש שנים יצאנו ואנו נשואים פחות משנה ואני בהריון מתקדםבתחילת הקשר בכל היה נהדראך לפני מס ' חודשים קצת אחרי שנכנסתי להריון המצב בנינו נמצא לא באיזוןיש ימים נהדרים ואנחנו נהנים, ויש ימים שאנחנו כמו חתול ועכבר שזה יכול להגיע למצב שלא נדבר כמה ימים כל אחד נצמד לפינה שלו.אנחנו רבים על הכל בין אם זה על הבית או אפילו סתם על אי הבנה.הוא נורא אוהב לצאת לטייל ורוצה שאני אצטרף אליו אני לא אוהבת יציאות שחם מדי או קר מדיאבל שאני כבר עושה את זה אנחנו תמיד רבים על אי הבנות ביננו הוא חושב שאני תוקפת שאני ממש לא מתכוונת ואני אומרת לו שזו לא נכון וזו לא הכוונה אך הוא לא מוכן להקשיב ל ומתחיל להיחסם מולי ואז יש את הריב ואז השקט שיכול להמשך ימיםןאם אני אנסה לשבור את השקט (דבר שרק אני יוזמת) הוא טוען שאין על מה לדבר שאני תמיד יביא טיעונים נגדו וזה לא יעזור אם הוא יגיד מה מפריע לו כי זה לא ישתנהאני באמת לא יודעת מה לעשות מצד אחד אולי אני הבעיה מצד שני כשאני מנסה לשפר אין רצון מצדו לעשות משהו הוא הרים ידיםמה עושים, עוד מעט יש לנו תינוקת אך נוכל לשמור על הזוגיות שלנו

ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי כבר בתחילת הדרך?
03.07.2011 • 08:31

שני יקרה,
אני מכיר מקרים כאלה מקרוב. עקרונית, ובאופן בסיסי, אתכם כנראה בסדר זה עם זה, ואוהבים זה את זה. יש לכם קצרים בתקשורת, ואתם לא יודעים להתגבר עליהם בקלות. העניין הוא שזה מדרון חלקלק, ועלול להיות גרוע יותר עם הזמן, ובעיקר כאשר הלחצים יהיו גדולים עוד יותר. חשוב שתגיעו ללידה מתוך הבנה הדדית, ורוך, ולא תוך כדי עימותים. היו אצלי לא מעט זוגות ממש בתחילת דרכם, כאשר הזוגיות עקרונית במצב טוב, אבל הם הגיעו כי הרגישו שיש פערים בתקשורת ובהבנה הדדית. השיפור הוא פשוט במצבים כאלה, כי יש עדיין הרבה כוונה טובה ורצון טוב, וכי הטינה והכעסים לא העמיקו. עשו זאת, למענם. לא משום שזו אשמתך או אשמתו, אלא כי יש ביניכם הבדל בצרכים, שאתם מתקשים לפתוח אותם מבלי להיפגע או לפגוע. למדו איך לעשות זאת, והכל יהיה בסדר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083