מאבקי כוח בזוגיות: מה עושים?
זיוה
זוגיות בשיפוץ
⌄
אנחנו נשואים 5 שנים עם 2 ילדים מתוקים.בעלי המפרנס הכבד יותר ממני ואני עובדת חצי משרה ,ומגדלת את הילדים.אנחנו כרגע בונים בית ובעלי לא מוכן לקבל שום רעיון שאני מביאה איתי.אם זה לא בטעם שלו הוא ישר יורד עלי ומקניט אותי ויוצא מגדרו.זה כאילו שבי בצד אני יעשה הכל ואת תכנסי על מוכן. לא תודה .איך משכנעים מבלי ליצור מריבה שגם אני רוצה מקום בכל התהליך הזה והוא צריך לכבד גם את הטעם שלי.תודה מראש
ד"ר אורן חסון
פחדים שדברים יצאו משליטה
⌄
זיוה יקרה,
עושה רושם שמסיבה כלשהי הבעיה המרכזית שלכם היא מאבקי כוח. אני לא יודע מהיכן זה מגיע ומה הסיבה. אני לא יודע אם הוא מביא זאת איתו כחלק מהרפרטואר הרגשי והחברתי והמשפחתי שלו, או אם זה משהו שנוצר ביניכם כתוצאה מעימותים קודמים, מפגיעות קודמות שלו ממך, ואולי כתוצאה של תגובות שלך לדברים שהוא אמר ועשה, או שהוא רק רוצה לשים לך גבולות כי הוא חושב שאם הוא ייתן לך מקום להחלטות הוא לעולם לא יצליח לסיים את הפרוייקט. הסיבות לכך יכולות להיות רבות, כמו אלו שכתבתי כאן וכמו אחרות אפשריות. מה שאת כותבת הוא שאישך מנצל את ההזדמנות ואת כוחו הכלכלי כדי ליצור שליטה. אני בכלל לא בטוח שהפרטים שקשורים לבית כל כך חשובים לו, כמו העובדה שהדברים ייעשו על פי דרכו, ואולי להפך, שלא ייעשו על פי דרכך. על כך הויכוחים ביניכם, לא על הבית, ואת זה את מרגישה.נסי לחשוב על הסיבות לכך, וראי אם ועד כמה יש גם לך חלק בזה. ואם את חושבת שאולי כן, נסי גישה אחרת לתקשורת ביניכם, קודם כל כדי ליצור תקשורת אחרת ולא כוחנית, ושאולי תקטין את הפחדים שלו ממך או מכך שאת (או אולי כל מישהו אחר) יוציא דברים משליטה שלו. כי כך או כך, ובין אם זה תלוי בך ובין אם לאו – זה מרכיב חשוב ביחסים ביניכם. ראי אם ועל מה את יכולה לדבר איתו כדי להקל עליו לשמוע אותך ולהקשיב לך. "להקל", לא "לשכנע".אם לא תצליחי – חשבי על יעוץ זוגי, כי את רוצה זוגיות עם יכולת הקשבה טובה יותר.