מאבקי כוח בזוגיות: איך להפסיק?
ניצן
לא מכבד אותי
⌄
שלום רב
ד''ר אורן חסן,אני מאוד נהנית מהפורום הזה ומתשובותיך החכמות.אני ובעלי נשואים מזה חצי שנה, הוא בוגר תואר הנדסה וכל משפחתו מהנדסים.שמתי לב שהוא פשוט לא מכבד אותי . אם נגיד אני שוכחת פריט שלי בסלון אז הוא אומר שאני ממש ילדה קטנה.. וכאילו בכל הזדמנות הוא טוען שאני ילדה קטנה (הוא בן 33 אני בת 26) לי אין תואר לומדת אך לא מצליחה ודי אבודה בקטע הזה.בסביבה שלי כולם "תופסים" ממני ומתייעצים איתי ורוב האנשים שסביבי ממש חכמים.בשיחות בינינו יוצא שהוא תמיד מבין ממני יותר בהכול ותמיד הוא זה עם הניסיון וכו'..אני לא אשקר אני מודעת לזה שהוא יותר חכם ויותר מבין וכו'..אבל זה יוצר מצב שהוא פשוט לא מכבד אותי.איך אפשר לחיות עם בן אדם שפשוט לא מכבד. אני לא באמת מאשימה אותו כי הוא באמת חכם ואני לא.אבל למה מגיע לי לחיות בהרגשה כזאת והאם אפשר לשנות זאת? ממש קשה לי עם זה. הוא לא מתייעץ איתי ולא תופס ממני וזה קשה.אודה לתשובתך חג שמח
ד"ר אורן חסון
מאבקי כוח?
⌄
ניצן יקרה,
תודה על המשוב!כשיש מאבקי כוח בין בני זוג, כל נושא ועניין יכולים לשמש ככלי "יעיל" לניצחון במאבק. ובמקרה שלכם, הן הגיל והן ההשכלה הם כלים בידיו כנימוק מדוע דברים צריכים להתנהל על פי דרכו. כך הם אנשים כאשר הם מתנהלים במאבק, והשאלה המשמעותית שלכם היא איך להפסיק להיאבק?קשה לי לדעת מהן הסיבות שלכם. האם זה בעיקר בשל הצורך שלך לנהל דברים ושבשלב מסויים קשה לו והוא מנסה לשים לך, בעזרת ה"סיבות" הללו, גבולות? האם כי הוא לא מצליח לשכנע אותך בכלים אחרים והוא לכן, בתסכולו, משתמש בסיבות הללו? האם כי הוא צריך שליטה ומשתמש בכל תרוץ אפשרי גם אם זה פוגע בך? הן סיבות אלו, והן אחרות, יכולות לגרום לכם לדינמיקה זוגית שאינה בריאה. אם את חוששת שאתם עלולים להידרדר מכאן למקום לא טוב, אולי כדאי ללכת ליעוץ זוגי לתקופת מה, כדי ללמוד ליצור תקשורת יעילה יותר, ואולי גם אמפתית יותר. לפי מה שאת אומרת, סביר מאד שיש לך יכולות תובנה חברתיות טובות מאד, שאין סיבה שהן לא תהיינה חלק מהייתרון של הזוגיות המשותפת שלכם. ואולי, אגב, בתהליך הזה, תוכלי גם לבדוק בינך לבין היועץ הזוגי שלכם, מה קורה לך בלימודים, ומדוע את מרגישה אבודה.