מאבקי כוח בזוגיות: איך להימנע?

תאריך פנייה: 30.11.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סטודנט
בעיה בזוגיות
30.11.2010 • 23:42

הייאני ניצב בבעיה קשה מאוד ואשמח אם תוכל לייעץ ולהכווין אותי לפתרון.אני בערכת יחסים כבר 4 שנים, שבה עברתי המון חוויות עם חברתי. שנינו סטודנטים כבר שנה, בערים שונות בארץ. אנחנו מתראים רק בסופי שבוע. זהו אמור להיות הזמן הפרטי שלנו. גם בו ישנם דברים ש"נוטלים" חלק מהזמן הזה כמו משפחה, עבודה ולימודים.לפי דעתי אנחנו כל כך קשורים אחד לשני, יש לנו את הצחוקים שלנו, הדברים הקטנים שגורמים לנו לחיוכים וחמימות בלב. אני כל השבוע מתגעגע לראות אותה, כשהראש לא בלימודים אני חושב עליה ומעלה הרבה זכרונות מהתקופות היפות שלנו.אך עם כל זאת כמו שציינתי יש בעיה בזוגיות שלנו. הבעיה הכי רצינית היא בתקשורת ביננו, אנחנו מתווכחים הרבה,ולא יודעים להקשיב ולקבל את דברי האחר.הוויכוחים ביננו חוזרים בתדירות מאוד גבוהה (כל שבועיים בערך), לרוב זה על דברים קטנים. הויכוחים האלה הופכים לריבים יותר גדולים, שמובלים לכך שאני לא מסוגל יותר להמצא בריב, ומעדיף לשתוק על מנת שהריב יפסק או ללכת. היא טוענת שאני מוותר בקלות ואני טוען שאני לא רוצה לריב בזמן הקצר שיש לנו. לכל אחד מאיתנו ישנם עקרונות שהוא לא מוכן לותר עליהם.האם זוגיות כזו "בריאה" והאם כדאי לשמור אותה ? ואם כן אז איך ???חשוב לי לציין שאני בטוח שיהיה לי מאוד קשה בלעדיה, כי אני אוהב אותה.

ד"ר אורן חסון
אמנות ההימנעות ממאבקי כוח
02.12.2010 • 00:37

סטודנט יקר,
אתם נקלעים, מסיבה כלשהי, למאבקי כוח, שמטבעם לא הנושא של המריבה הוא נושא המריבה, אלא מי שינהל את העניינים לפי דרכו, או שצד אחד מרגיש שהוא (או היא) זקוק להוכחות ברורות יותר של אהבה וויתור. וכהיא טוענת שאתה "מוותר בקלות", היא מתכוונת כנראה בעיקר לכך שאתה לא ממשיך את הויכוח "עד הסוף", כלומר, עד שהעניין נפתר, ולפי צרכיה – כפי שהיא רוצה שייפתר, כלומר שתסכים איתה. ואם אתה משאיר את הויכוח באויר, ויוצא מהמשחק הזה, היא לא מסופקת. או כי היא לא מצליחה לקבל את הודאות שהדברים יתנהלו להבא לפי דרכה, או כי לא הצליחה לקבל את האישור שאתה מוכן להשקיע בה.צריך ללמוד לעשות שני דברים במקביל, וזה לא קל: לתת את האהבה על סממניה מצד אחד, ואת הגבולות, בעדינות, מצד שני. זה לא קל. זו אמנות, והיא יותר קשה ככל ששניכם עקשניים יותר מסיבות שלכם. נסה לקחת את המסר הזה כפי שהוא, ולקחת על עצמך כמשימה לנסות להפוך זאת לאמנות של יחסים. ואי אפשר לעשות את זה מבלי להראות לה שאתה גם מקשיב לה, כלומר, גם עם כל הסבלנות שצריך. האם אתה יכול?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083