מאבק משפחתי: ניצחון או הפסד?
ר
משפחה נכד וכלב שנושך .
⌄
שלום
אנחנו זוג נשוי עם ילד בעקבות המצב הכלכלי חיים אצל ההורים לסרוגין פעם אצל הבעל פעם אצל האישה האישה כמובן מעדיפה לגור אצל הוריה בבית חשוב להדגיש שיש שם כלב פומרניין שהוא לא אמין נובח תוקפני כלפי זרים טירטוריאלי עושה צרכים בבית רכושני חשוב להדגיש שלפני הילד זה לא עיניין אף אחד ולאחרונה שהילד נולד יש פחד מסויים ובעקבות זה עשינו ריבים בבית במטרה שימסרו את הכלב חשוב לציין שאחרי הרבה ריבים הוא נשלח לאילוף לחודש וזה לא עזר כי אין מי שיעבוד איתו כי כולם עסוקים בשלהם. כל בני הבית אוהבים אותו ורגילים אליו ולא מוכנים לוותר עליו אנחנו פתחנו במרד שאם לא יעיפו את הכלב הם לא יראו את הילד הם מבחינתם שהילד ילך והכלב ישאר .הם רוצים שנגור אצלהם בתנאים שלהם אבל אנחנו מפחדים כי הוא לא אמין ונשכן . כפגועים מהם עזבנו ולא רוצים שיראו אותנו ואת הנכד . אנחנו רוצים למרוד בהם עד שיעיפו את הכלב מה דעתכם ?
ד"ר אורן חסון
לא בטוח שמישהו ינצח באמת
⌄
ר יקר
/ה,אני מבין את הקונפליקט. הוא לא פשוט. אני גם מבין שנקלעתם לתוך מאבק שבו, בסוף הדרך, יש רק מנצחים ומנוצחים, כי כך נראה המאבק הזה מהצד, לפי התאור שלך.אני לא נכנס לשאלה אם יש דרך ביניים (ניסיתם אחת – אילוף הכלב, שכנראה לא עבדה או לפחות לא עבדה מספיק טוב) או אין. אני גם לא נכנס לשאלה מי צודק ומי טועה, כי כנראה שכל הצדדים צודקים, אתם בשל החששות שלכם, והם בגלל הרגשות שלהם כלפי הכלב, ואני גם לא נכנס לשאלה מי צודק "יותר". לא יודע אם יש דבר כזה בכלל. אני רק שואל את עצמי מה המחיר של ניצחון ומה המחיר של הפסד, ומה הסיכוי לנצח. אם הסיכוי לנצח מאד גבוה, והמחיר שלו ביחסים התוך משפחתיים הוא נמוך, כי לא ישמרו לכם טינה, והיחסים יהיו תקינים ותומכים ואוהבים גם אם הם יוציאו את הכלב מהבית – לכו על זה! למה לא?אם מחיר הניצחון במאבק הוא גבוה – לא בטוח שהוא יהיה שווה, כי היחסים עם המשפחה יהיו עכורים, ואולי תישארו ללא יחסי משפחתיות טובים, וללא יכולת לחיות בבית בתנאים סבירים, וגם ללא כלב – כלומר, שכולם יפסידו. זו אפשרות, אם תנצחו. אם תפסידו, אז תפסידו. מלבד ענייני האגו – מה זה אומר? בלי להיות אצלם חצי מהזמן או כמה שאתם שם? האם זה אומר כן להיות שם, בתנאים שבהם הכלב נשאר ואתם ממורמרים והיחסים עכורים?לי נראה שמאד חשוב בתנאים שלכם לשמור על יחסי משפחה תקינים. שזו המטרה העיקרית, ולא ניצחון או הפסד. כמובן שחשוב גם לשמור על שלומו של הבן שלכם. אולי אפילו יותר. אבל את כל הדברים האלה צריך ליצור בחכמה, ורצוי עם כבוד הדדי – בין אם הכלב ימשיך להיות בבבית ובין אם לאו. אם לא תבינו שזו המטרה העיקרית, ותקחו אחריות כדי לממש אותה, אז לא בטוח שמישהו ינצח באמת.