מאבק כוחות בנישואין: מה עושים?

תאריך פנייה: 29.05.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חן2011
יש סיכוי?
29.05.2011 • 07:11

תאמת שעברתי קצת על השאלות כאן בפורום, ונראה לי שלי יש את כל הבעיות.., אנסה לתמצת ותודה על הבמהאנחנו נשואים 6 שנים, הורים ל-3 ילדים מתוקים. אפשר לומר שאני מאד שונה מבעלי. חושבים מאד שונה וזה גורם להמון ויכוחים.אני באמת לא יודעת מה לעשות, כי כמו שזה עכשיו, זה בלתי נסבלבעלי טוען שהשתניתי בהרבה דברים והוא מחכה שאני ישתנה בשאר הדבריםכלומר הוא התחתן איתי בשביל לשנות אותי! אני מרגישה שהאהבה היא בתנאיכלומר: אם תעשי כך, אני אוהב אותך, אם תתלבשי ככה, אני יאהב אותך וכו'לי אין כבר כח! הבטחון העצמי שלי ירד לגמרי, אני מרגישה שאין לי שום דיעה בבית, הוא מתעלם לגמרי ממה שאני חושבת, מספרת, מרגישהיש סיכוי לבית הזה?על יעוץ אין מה לדבר, כי הוא לא מבין מה הבעיה בכלל, ולא מוכן לשלם כסף בשביל זה

ד"ר אורן חסון
סדרת חינוך מלחיצה
30.05.2011 • 00:41

חן יקרה,
נראה לי שחלק ממערכת הנישואים שלכם היא סידרת חינוך. לדברייך, הוא מנסה "לחנך" אותך, אבל יכול להיות שגם הוא מרגיש כך. כך או כך, סביר להניח שהוא התחתן איתך לא רק כדי לשנות אותך, אלא כי גם כי ראה טוב במה שהיית. וכך או כך, נקלעתם למאבק כוחות וכיפוף ידיים.הוא לא מוכן לשלם כסף ליעוץ, אני מניח כי הוא חושב שהוא יודע לטפל בעניינים לבד. העובדה שאת נקלעת למצוקה כזו ולחוסר בטחון ביכולת שלכם לחיות ביחד, אומרת שהוא לא עשה זאת טוב מספיק (גם אם נצא מתוך ההנחה, לכאורה, "שאת לא בסדר" וש"הוא מנסה לתקן אותך" – כי הרי לו הוא רצה רק לתקן אותך, הוא לא היה רוצה שתגיעי לתחושה שבה את חיה עכשיו). אבל אולי את יכולה בכל זאת לומר לו שהגעת למצוקה, כי את בלחץ, ואת היא זו שזקוקה ליעוץ. היית שמחה לו הוא היה יודע לסייע לך בזה גם (והאמת היא שלו הוא היה יודע – בזה היתה נפתרת הבעיה, נכון?), אבל מכיוון שזה לא קורה, את מרגישה צורך ללכת לטיפול פרטני. סביר שתוכלי להעזר בטיפול גם לעבודה ולשיפור היחסים ביניכם, גם אם תבואי לבדך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083