ייעוץ זוגי: טיפול בקונפליקטים מול ילדים
חנה
בעל כועס
⌄
שלום.
אני נשואה 19 שנים+3 ילדים מקסימים.מאז ומתמיד היתה לבעלי בעיה שכאשר אנחנו רבים או סתם כועס עליי מסיבה כלשהיא קשה לו לצאת מזה ונשאר עם הכעס למשך כמה ימים אפילו שבוע שבועיים, לא מדבר איתי,לא מסתכל לכוון,בקושי עוזר בבית וכו'.כמובן שתמיד תמיד אני זו שמפייסת ביננו. לפני כ-8-9 שנים היינו בטיפול זוגי קצר יחסית שגרם להקלה משמעותית ושינוי מצידו.כעת כשהילדים גדלו ולעיתים הוא כועס על אחד מהם הוא שוב כועס ואז מתחיל בקושי לדבר איתי ועם הילדים ...פשוט עם פרצוף כועס כול היום. הילדים כמובן לא ניגשים אליו ואני אובדת עצות. הילדים כבר גדולים ( 17,13,6) וזה ממש לא נעים לחיות עם זה כך. איך אפשר לפתור זאת? בד"כ אני אחרי יום או יומיים מדברת איתו ומנסה ל"סדר" את העינינים אבל דיי נמאס לי מזה.תודה.
ד"ר אורן חסון
לרענן את הטיפול
⌄
חנה יקרה,
אם כך, אולי כדאי "לרענן" את הטיפול הזה. אתם לא צריכים לקחת את הילדים לשם. לכו ליעוץ זוגי, והעלו שם את הנושא הזה כדי ללמוד איך לנהל קונפליקטים מול הילדים. חבל שלא לעשות כן, גם בשבילו – שלא ירגיש עצמו בלתי ראוי וכועס כשהוא לא מתקשר איתם (וסביר שהוא מרגיש כך גם אם אינו אומר זאת), וגם בשביל הילדים, כדי שירוויחו אבא (ואולי גם אמא, שתהיה חופשיה יותר איתם כשהיא לא צריכה לחשוב כל הזמן על תיווך).