כישלון בנישואין: למה הוא לא מבין אותך
מתוסכלת
אובדת עצות מנישואים לא מוצלחים
⌄
אני כבר לא יודעת מה לעשות. בעלי מרגיש שלא מתאים לו מסגרת של חיי נישואים. הוא כל ערב לא מגיע הביתה ולא עונה לטלפונים. יש לנו ילד אחד קטן ואני כבר התחלתי לחשוב על השני, אבל אין לי שותף אמיתי. הוא אוהב אותי אבל לא מצליח לתת לי את הדברים הבסייסיים שאני רוצה - שותף אמיתי לחיים. אני לא מצליחה לדבר איתו. היינו ביעוץ זוגי וזה גם אל עוזר. דברים לא משתנים. מה לעשות? אני אמורה להמשיך לספוג ולהתעלם מהבעיות? להמשיך לנסות ללא הצלחה לשנות אותו ולשפר את מערכת היחסים בייננו? או להתגרש? אני מאוד לא רוצה להתגרש אני אוהבת אותו אבל אני לא יודעת אם זה שווה את המחיר שאני משלמת חבל שאני לא מצליחה לדבר איתו ולהסביר לו את עצמי וכמה אני סובלת מההתנהגויות שלו.
ד"ר אורן חסון
תחושת כישלון שלו כשהוא לא מבין אותך
⌄
מתוסכלת יקרה,
קראי בבקשה גם את מכתבה של ס' שאלה אחת למטה. הקושי הוא מאד דומה, ויתכן שהבעיה מאד דומה, כך שאם בעלך מרגיש שהוא לא מתאים למסגרת של חיי נישואים, יתכן שזה בגלל תחושת הכישלון שהוא מקבל כשהוא לא מצליח להבין אותך. יתכן בהחלט שהוא מתחמק מהזוגיות, כי זה פיתרון קל יותר שעוזר לו להימנע מתחושת הכישלון שלו.באופן ברור מדובר בפערים תקשורתיים. יכול להיות שגם את יכולה להעביר את המסרים שלך אליו אחרת, ובאופן שיהיה לו קל יותר להבין. יעוץ זוגי יכול לעזור לכם ליצור את התקשורת הזו. אני לא יודע כמה זמן הייתם בטיפול בפעם הקודמת, וצריך לקחת בחשבון שזה תהליך והוא לוקח זמן. יתכן גם שלא היתה לכם "כימיה" טובה עם היועץ שלכם, ומותר לשנות כשאתם לא מתחברים, אם כי בדרך כלל כדאי שתתנו לזה קודם כל זמן. ואפשר לדבר עם היועץ הזוגי גם על קצב ההתקדמות, כדי לקבל ביטחון ומידע, במקום לפרוש מוקדם מדי.