מאבק כוחות בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 02.08.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אני
מעוניינת בחוות דעתך המקצועית
02.08.2011 • 19:46

ד"ר חסון שלום
רב,אני בת 26, ויוצאת עם בחור בן 28 כבר כארבעה חודשים. שנינו חשים כי הכימיה בינינו מצוינת, כיף מאוד כשאנו יחד, מצחיק, מעניין, מפרה, מסקרן והתקשורת טובה. הקשר שרד כמה משברים בתחילתו, שהמשותף לכולם היה רצון של בן זוגי להפסיק/ להשהות את הקשר (פעם כי חשב שעוד לא התגברתי על האקס, פעם טען שהוא עדיין לא פנוי רגשית ופעם כי חשב שאיני מכוונת לנישואים באופן כללי). כעת, כעבור למעלה מארבעה חודשים, יש לבן הזוג קושי רב למול העובדה שאני טסה עם חברתי לטיול בחו"ל, לתקופה של יותר מחודש. לדעתו, זהו קושי עצום לקשר כה צעיר, וגם הפעם הציע "להשהות". בכל הפעמים הללו הייתי אני זאת שמתעקשת ונלחמת על הקשר הייחודי, בכל פעם אני חשה כי הוא מותיר לי מקום להילחם על הקשר.יש לציין שלפני כחודש וחצי באחת משיחותינו אמרתי לו שאינני רוצה בקשר אם הוא אינו מעוניין בו. נתתי לו את האופציה "לוותר". הוא לא ויתר.העניין הוא שבמקום לצאת מחוזקים משום שאנו ממשיכים את הקשר על אף המשוכות, כל פעם מגיע משבר נוסף ש"שובר" אותו. אני חשה ויודעת גם מפידבקים ממנו שהעובדה שאני נלחמת מאוד מקלה עליו להמשיך על אף הלבטים שלו. אני כבר מתחילה לאהוב, אך קשה לי להיסחף עם רגשותיי כי הוא עדיין לא, ובעיקר כי אני נפגעת מה"ויתור" עליי. יש בי עדיין יכולת להכיל את הפערים הללו, אך אני יודעת שבשלב מסוים, היכולת הזו תכלה.אני רוצה לחוש שהוא כאן, שגם הוא מתחשל מהקשיים, רוצה שיפסיק להתלבט לגביי ולו לפרק זמן של רגיעה, שיבין ויעריך אותי וייתן לי לחוש כך, כי מגיע לי. אינני מחפשת מחויבות לכל החיים בשלב זה, אך תחושת הביטחון חשובה מאין כמוה לקשר.בעצם...אני שואלת בגדול מה דעתך על הסיפור שגוללתי?בתודה, אני.

ד"ר אורן חסון
סוג הזוגיות שהוא רוצה?
04.08.2011 • 01:21

את יקרה,
נראה לי שיותר מכל זה מאבק כוחות שביניכם, מצד אחד, ומדידה של עוצמת "האהבה", או הקשר, מצד שני. שזה בעצם אותו הדבר. האם אני חשוב מספיק כדי שתוותרי על משהו חשוב לך? (ואם כן, אפשר יהיה ללחוץ גם אחר-כך, כשארצה משהו שאת לא תרצי, כי זה יעבוד). בהחלט יתכן שגם המשברים הקודמים שלכם קשורים לעניין הזה, דרך מה שקרוי "סחיטה רגשית" ו/או הגברת רגשי האשם שלך.כך שאולי הוא לא "מוותר" עליך, אלא לוחץ עליך, כדי ליצור לעצמו את סוג הזוגיות שהוא רוצה. ואם הוא מסכן משהו, זה את הזוגיות שהוא לא רוצה – זו שבה גם לאמירה שלך ולרצון העצמאי שלך יש משמעות.קיראי בבקשה גם את השיחה שהיתה לי לפני כמה ימים בנושא דומה:http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3453975ואולי גם את זו עם לילי, שאלה שניה מתחתייך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083