מאבק כוחות בזוגיות: מה עושים?
אסנת
חוסר סקס וכובד משקל
⌄
שלום רב,
אני בת 23. גובה: 1.64, שוקלת: 64.יש לי בן-זוג, אנחנו מאורסים, יחד שנתיים וחצי. גרים ביחד שנתיים.כשהכרתי אותו שקלתי 61 ולאחר חודשיים, מהאהבה, שקלתי 57 ונראיתי מעולה.כבר שנה וחצי אני מתנדנדת בין 61-64. זה מפריע לו והוא מעיר לי כל הזמן.הוא ממש מתייחס אלי רע. איך שהוא רואה אותי כשהוא חוזר מהעבודה, הוא פתאום נהיה עצבני והוא בעצמו אמר שזה מלראות אותי במשקל הזה רובצת על הספה ונראית לו ענקית.מי שיקרא את זה עוד עלול לחשוב שאני מוטציה אבל אני ממש לא. יש לי הערכה עצמית מסויימת ואני יכולה להעיד שאני יפה אפילו. בנוסף, עוד כשהכל היה בסדר והסקס היה מעולה ובתדירות יומית לא יכולתי לקיים יחסי מין. פשוט הפסקתי. (קרה לי גם במערכת יחסים קודמת...). תקופה של 3-4 חודשים לא שכבנו בכלל. ואחר כך כשכן רציתי הוא אמר שהורדתי לו את החשק וסירסתי אותו. הוא לא מרגיש גבר ומטבעו הוא בנאדם מאוד מיני עד כדי כך שהמערכת יחסים הקודמת שלו הייתה מבוססת אך ורק על זה ונמשכה שנה וחצי..... עכשיו הוא רוצה לסיים את הקשר. אנחנו שוכבים פעם בחודש, הוא אומר בפירוש שהוא לא נמשך אלי בכלל. הוא טוען שהיחס הנוראי שלו כלפיי נובע מזה שאני שמנה.אני מנסה להסביר לו שזה שהוא כל הזמן אומר לי את זה גורם לי לא לרצות לשכב איתו כי אני מתביישת ומתבאסת. אמרתי לו שאני מוכנה לעשות מאמצים ולרדת במשקל וגם לפנות לפסיכולוג / סקסולוג שיעזור לי להבין למה ואיך אני יכולה לחיות חיים שלמים בלי סקס. אני אוהבת אותו מאוד למרות שהוא מסתמן כאגואיסט ושטחי. לאן אני צריכה לפנות בעניין הסקס, לפסיכולוג או סקסולוג והאם זה נכון מבחינתי לרדת במשקל אך בתנאי שהוא תומך בי לאורך כל הדרך ומפסיק לרדת עלי?מצטערת על המגילה, אני כבר שבורה לגמרי כי אתמול בלילה הוא כבר אמר שזה נגמר ואני מנסה לבדוק אם יש משהו שאני יכולה לעשות.תודה רבה!
ד"ר אורן חסון
יחסים על המאזניים
⌄
אסנת יקרה,
יכול להיות שדרך הנקודה הזו שהיא כואבת לך, הוא מנסה לשלוט בך. ואולי יש לו פחדים מפני כך שתעלי עוד יותר במשקל, ולא שיש לו בעיה חמורה עם המשקל הנוכחי. ואולי יש לו ציפיות באשר לתדמית שלו בחברה, ואולי זה הכל ביחד.התגובה שלך טיפוסית למאבק הכוחות שיש ביניכם, ושאת מרגישה אותו. ולכן את מוכנה לרדת במשקל, בתנאי שהוא ירד ממך. אבל מוטב שתדאגי לעצמך משקל שאיתו תרגישי בנוח, בלי שום קשר אליו. נסי להפריד בין מאבק הכוחות לבין הנדנוד שלו. אני לא בטוח שאתם זקוקים לסקסולוג, אלא ליעוץ זוגי. כי טבעי מאד שכאשר אתם רבים הרבה, ושאת כועסת עליו, את לא נמשכת אליו. אני עושה הכללה, אבל היא נכונה, כהכללה (כלומר, אפשר למצוא מקרים פרטיים הפוכים). אצל נשים יש קשר הדוק יותר בין רגשות לבין מיניות מאשר אצל גברים. עם שיפור היחסים והאמון ההדדי, סביר שתרגישי מינית יותר.