הבנת עצמי דרך שאלות
בחורה אחרת
לד"ר אורן חסון שלום
⌄
לאחרונה מצאתי את עצמי כותבת לעצמי שאול,ואני מוחרכה לציין שהשאלות שאני כותבת לעצמי הן טובות ומתיחסות לעצמי וגם לאחריםהגעתי למסקנה הזאת ביגג שאני חושב שעם אני לא אתחיל בעצמי לא אקדם את עצמי לא אתייחס לעצמי בהתאם ככה גם לא התיחסו אליי הייתי חייבת לבדוק איך אני בקשר בכלל אז שאלתי את עצמי את השאלות האלו אולי זה ישמע לך פסיכולוגי מידי אבל אני חושבת שאיך שאני אתנהג עם אחרים ככה הם יתחסו אליי וחוץ מזה שאני צריכה להבנות את עצמי ואת הדימוי העצמי שלי טוב כך שאנשים מבחוץ יתנהגו אליי בהתאםווהדרך הטובה ביותר היא לבנות את עצמי ולעריך וכל זה..וגם שאילת השאלות הללו שאני שואלת את עצמי כדי לדעת על עצמי וכדי לדעת מה טוב לי ומה רע ליאתה חושה שע"י שאני שואלת את השאלות האלויש לי פתח להבין מי אני? ואי אני יסתדר עם כולם?להבין את עצמי את החיים שלי מי אני מה אני עושה ככה וככהזה לדעתך טוב?כי לדעתי זה טוב לשאול את עצמך את השאלות האלו כדי שתדע איך תתנהג עם אחרים בדיוק כמו שאתה מתיחס לעצמךלגבי שאילת השאלות? זה יכול להביא לי ביטחון עצמי?או במה אני יכולה להשתפר בזה שאני שואלתשאלות כה מעמיקות וכה חשובות לגבי?רב תודות על תגובתךהמשך יום מקסים סיוון
ד"ר אורן חסון
שאלות ללימוד עצמי
⌄
סיוון יקרה,
את צודקת. כך אדם בונה את עצמו, ולומד להבין את עצמו, קודם כל על-ידי שאלת שאלות כאלה, ואחר-כך על-ידי חיפוש תשובות מתוך מה שהוא מכיר מעצמו, מאחרים, ומהיחסים שבינו לבין אחרים.