מאבק כוחות בזוגיות: טיפים והתמודדות

תאריך פנייה: 29.07.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
האחד
טיול אחרי צבא
29.07.2011 • 23:10

המצב שלי הוא כזה אני מסיים עוד יומיים 3 שבועות של מילואים(פעם ראשונה לא הייתי חייב ללכת אבל הלכתי כי רציתי לבחון את הקשר- שרק לפני כמה ימים יבנתי שזו הייתה טעות)ואז אחרי 11 יום טס לחול עם שני חברים הכי טובים לעשות את הטיול אחרי צבא לתקופה של חודש וחצי.
עכשיו הבעיה היא שלחברה שלי יש בעיה עם זה שאני טס וגם לי ממש קשה לחשוב על זה שיהיה שוב בלעדייה ומצד אחר זה טיול שחלמתי על כל השרות והרבה פעמים כשהיה לי קשה המחשבה עליו עזרה לי, גם אני יודע שאם לא אסעה תיהיה לי תחושה של פספוס ומה שיותר מפריעה שהחברים יתעכזבו(לשניהם יש חברות) ואני יודע שהם ממש בנו על זה שנטוס שלושתינו.
אז אני יודע שלבקש מהחברה לחכות עוד עכשיו איזה חודש וחצי זה לא יפה אבל אני חושב שאהבה אמיתית תשרוד הכל וחוץ מזה כמו שגם כבר אמרתי אני יודעה שיהיה לי גם קשה בלעדייה.
חשוב לי לציין שאני מאוד רציני לגבייה,החברה.
האם זה יותר מדיי לבקש לחכות?
האם אחליט לטוס זה יראה כאילו שאני לא אוהב אותה?

אני פשוט אוהב אותה יותר מכל דבר בעולם והטיול זה מאין הבטחה שנתתי לעצמי.....

ד"ר אורן חסון
זוגיות שאינה בשלה עדיין להתמודדות
31.07.2011 • 00:39

האחד יקר,
אני מבין שאתה עומד לטוס לחודש וחצי. החברה שלך נלחצת, מה שיוצר ביניכם לא רק מבחן של הקשר, אלא גם סוג של מאבק כוחות. חודש וחצי זה לא המון, אלא אם הקשר ביניכם אינו יציב מספיק, ואם אתה (וכך זה נראה לפי מכתבך), וגם היא, לא מרגישים ביטחון בצד השני – או מרגישים צורך ליצור שליטה בצד השני לא בגלל חוסר ביטחון בקשר, אלא כדי לוודא שהצד השני ימלא גם צרכים אחרים בהמשך, גם כשלא מתאים לו. זה טיבו של מאבק כוחות, אם זה המצב.עושה רושם שהקשר שלכם אינו בשל מספיק להתמודדות עם קשיים ועם חוסר הסכמות. מה שזה אומר, בעיקר, הוא שלא הגעתם לאיזון במצבים שכאלה (שזה יכול להיות כניעה של צד אחד לכל אורך הדרך או של הצד השני, או שיווי משקל כלשהו באמצע שאתם כבר בטוחים בו, ושהוא מתאים לכם). לכן תצטרך להחליט החלטות שישפיעו על החלום שלך מחד, ועל טיבו של הקשר לאורך זמן, ואולי על עצם קיומו, מאידך. אלו אינן החלטות קלות, אבל המציאות לפעמים מורכבת. ובעצם, מה שניסיתי לומר לך הוא שזה לא רק או טיול או זוגיות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
האחד
זוגיות שאינה בשלה עדיין להתמודדות
02.08.2011 • 16:34

תודה רבה, העלתה נקודות למחשבה.