התמודדות עם טראומה זוגית ושיקום נפשי
go go
האם הרגש שלי אבד ?
⌄
אני בחורה בשנות ה-30 לחייה עם מקצוע טוב חיים די טובים אבל בנוגע לזוגיות כבר 3 שנים רווקה יצאתי פה ושם עם אנשים אבל זה לא בהכרח היה זה.אני בחורה שמאוד יודעת מה אני רוצה במיוחד בשנים האחרונות.אבל מאז הזוגיות האחרונה שלי לפניי 3 שנים נראה כאילו ניסגרה לי כנראה מגירת הרגש בלב, לא יודעת למה ואיך שכל בחור שאני יוצאת איתו פעם ב' שאני מכירה קורה מצב שיוצאים 2 -3 פעמים ואפילו לא מגיעה איתם למצב של לשכב ומשהו אצלי חסום ואני בורחת ולא תגיד אנשים ברמה באמת הבחירות שלי גם ככה מאוד קשות , אבל משהו מבפנים כאילו חסום ,אולי בגלל היותי חושבת קריירה קריירה אין לי מושג באמת ?אני לא יודעת למה ומנסה לתת צאנס כמו למשל היציאה האחרונה שהייתה לי עם בחור באמת מדהים חתיך חכם ובאמת בחור על רמה ,פשוט לא התקשרתי והם כמובן כותבים הודעות וניטרפים מכך אין לי מושג למה זה כך האם אבד לי הרגש או שעדיין לא מצאתי את הבחור הנכון בשבילי ? אבל 3 שנים להיות רווקה זה כבר מתחיל להלחיץ אותי אולי משהו לא בסדר אצלי , ולא אני לא אוהבת נשים אם זו תהיה השאלה הבאה. אני באמת רוצה אבל חייבת עצה המון תודה
ד"ר אורן חסון
להשתקם רגשית, ולהתמודד ביום יום
⌄
גו גו יקרה,
הוספת עוד את הפרטים הבאים, והם משמעותיים:"עברתי סיפור לא נורמלי שהתחיל בדיבור מגעיל הפך במהרה לרצון לברוח מבחינתי ,אז ככה אני עברתי עם האקס לגור בהולנד כי הוא חצי הולנדי עקב בעיות שהיו לו בארץ החלטנו לעזוב רק שלא ידעתי שזה יכול להיות הסיוט של חיי לאט לאט נשאבתי וחייתי בשבילו רק בשבילו הפכתי למעין בובה שלו לא היו לי חברים ניתקתי כל קשר לעולם, והוא פשוט היה עם הזמן משפיל אותי בדיוק מה ששלך עושה ,וכמובן שפה שונה ארץ זרה, את מרגישה לבד לבד לבד בעולם ועוד יש לך 2 ילדים תחשבי מה זה? אני לאט לאט הבנתי שהבנאדם הזה לא בשבילי את יודעת למה ? ביום שהייתי מאושפזת כי יום אחד הוא חזר הביתה והתחלנו ויכוח שהסתיים בכך שהוא דחף אותי מהמזגרות מקומה שניה ואיבדתי את ההכרה, אחרי שקמתי בביה"ח הבנתי שאני חוזרת לארץ אני בורחת הביתה הייתי צריכה שיקום של 3 שנים לתקן את הנפש."בהחלט ייתכן שאת זקוקה לשיקום נפשי. עברת טראומה זוגית לא פשוטה, ויתכן שלכן את מתקשה היום לתת אמון. אולי את מנסה להימנע מדגמים של התמסרות לקשר שהיו לך קודם, ופגעו בך בסופו של דבר. כתבת שהיית צריכה 3 שנים לתקן את הנפש, ולא ברור לי אם היית בטיפול. אם לא – זה יכול להועיל. אם כן, אולי כדאי להחליף עכשיו את הטיפול הפרטני במי שיוכל ללוות אותך אחרת עם יצירת הקשרים החדשים שלך, ויעזור לך באופן מעשי להתגבר על החרדות ועל העכבות שלך.
go go
להשתקם רגשית, ולהתמודד ביום יום
⌄
ד"ר אורן היקר
עברי שיקום מדהים עם פסיכולוגית ובאמת אני כבר אחרי זה עברו כבר 3 שנים וכן יצאתי עם אנשים אבל לא הצלחתי להיתאהב אולי אני עדיין חסומה ריגשית ? אבל איך יתכן הדבר אם עברו 3 שנים אני חושבת שאני מאוד מוכנה לזוגיות ויודעת טוב מאוד מה רוצה , וכן הגבתי לסיפור של גלי כי עברתי בדיוק את אותו דבר רק ללא ילדים כאב לי והזדהיתי עם מה שכתבה ,אבל הסיפור שלי היה לפני 3 שנים ואני כבר אחרי שיקום ובאמת רוצה מישהו אבל לא רואה אחד פונטיצאלי אשמח לתשובה
ד"ר אורן חסון
עוד כברת דרך
⌄
גו-גו יקרה,
עברת שיקום עם פסיכולוגית, וזה מעולה שאת מרגשה שזה הועיל לך מאד. אלא שאת כותבת שאת עדיין חסומה רגשית. כלומר, יש לך עדיין דרך לעבור. זה לא ממעיט מערך המסלול שעברת, להפך, אבל כתבת אלי כי יש לך עוד כברת דרך לעבור. לכן הצעתי לך את מה שהצעתי.במצבך, כפי שאת עכשיו, לא כל גבר יתאים לך. את זקוקה כנראה לגבר שהוא קומוניקטיבי ומבין במיוחד, כדי שתוכלי לבנות אמון. אבל למצוא גם כזה, וגם כזה שתוכלי להעריך בכל פרמטר אחר וגם להימשך אליו, זה יותר קשה. כי זה הופך אותך ליותר בררנית. לא כי את יותר אליטיסטית או סנובית, אלא כי פחות גברים יכולים להתאים היום למצבך הנפשי הרגיש, כך שיוכלו להיות עם הסבלנות וההבנה שלהם את זקוקה כדי לתת בהם אמון. טיפול פרטני תוך כדי הנסיונות ליצור קשר מתאים ובניית הקשר, יכול להקל עליך לבנות את האמון הזה.
go go
עוד כברת דרך
⌄
המון המון תודה אתה בהחלט צודק ,ואתה מייעץ מדהים