מאבק כוח בזוגיות: פתרון אפשרי
דןדן
קנאה באקסית - ד"ר אורן חסון עזרתך!
⌄
ד"ר אורן חסון שלום,אני נשואה מזה שנתיים + ילד + ילד נוסף בדרך.לבעלי יש שתי אקסיות, שמידי פעם הוא מעדכן אותם על ססטוס בחייו (נולד לנו בן), או שולח SMS מזל טוב בימי הולדת. אפילו התעקש להזמין אחת מהן לחתונתנו, כיוון שהיא אחות של חבר ילדות וחלק מהחבר'ה.מאוד מפריע לי שהן חרוטות בזיכרון שלו, לאחרונה הוא החליף מספר טלפון ודאג לעדכן אותן במספר החדש שלו. מאוד צובט לי בלב שהוא זוכר לעדכן אותן ולא יכול להתנתק מהעדכונים הללו או משיחות מזל טוב בימי הולדת.בעבר כבר דיברתי איתו והבהרתי חד משמעית, מספר פעמים כי זה מאוד מפריע לי. עדיין זה חוזר על עצמו, וכשזה קורה, זה מוריד לי את המוטיבציה מהזוגיות שלנו.איך לדעתך עליי להתייחס או להתמודד עם זה?האם אני מגזימה? האם דרישתי "לסגור את הדלתות" מהעבר לגיטימית?תודה מראש על העזרה,שנה טובה!
ד"ר אורן חסון
קינאה, או מאבק על מי צודק יותר?
⌄
דןדן יקרה,
אנא קראי את תשובתי ליעלה, 7 שאלות למטה. במסגרת הפורום, נדמה לי שהתשובה לך היא בדיוק אותה התשובה. וגם, יתכן שהמאבק ביניכם הוא גם "מאבק כוח" שבו מי שמוכיח שהוא צודק יותר, מרגיש חזק יותר. אולי על כך אתם מתווכחים, ודרך זה אתם נפגעים, וכך אתם מוצאים סלע מחלוקת לריב עליו. אולי. כמו ליעלה, אני מציע גם לכם יעוץ זוגי, כי הבעיה המרכזית היא בתקשורת..