מאבק כוח בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 29.06.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שולה
חוסר אמון במערכת יחסים
29.06.2012 • 06:07

שלום רב,
אני בת 23 ובן זוגי בן 25 אנחנו נמצאים במערכת י יחסים כבר חצי שנה, אני מאוהבת ואוהבת אותו מאוד הוא טועען שהוא מרגיש באופן זהה כלפי, שנינו מאוהבים מעל הראש ואוהבים מאוד להיות אחד עם השניה, באופן מסוים אנחנו גם מאוד משלימים אחד את השניה. לאחר חודשיים בתוך המערכת יחסים קרה מקרה שעליו אנחנו לא מצליחים להתגבר, שלחתי sms לאקס שלי לפני שהלכתי לישון שלחתי לו תמונה של השמש שצלמתי באותו היום, אני והאקס הינו בקשר ידדותי גם אחרי הפרידה, בן זוגי ראה הודעה זאת שנשלחה ומאז הוא לא מאמין בי, הוא משוכנע שאני בוגדת בו מאחורי הגב, אני כבר לא יודעת איך להביע את רגשותי ואת רצוני להיות איתו, אני פשוט אוהבת אותו.בכל פעם שאנחנו מדברים על הנושא אנחנו מישריים את ההדורים ובמשך היומיים הבאים נהננים ממערכת יחסים מושלמת, אך כעבור יומיים הוא שוב חזור לדבר על החששות ועל חוסר האמון וזה שהוא לא יודע מה אני עושה כשהוא לא איתי שאני עלולה לבגוד בו ושאולי כבר בגדתי, הוא לא בן אדם רע גם לא משוגע הוא אוהב אותי ואני אותו, איך מתגברים על משבר האמון הזה? איך ממשיכים האלה?תודה@!

ד"ר אורן חסון
מתי הפסקת להכות את אחותך?
01.07.2012 • 00:07

שולה יקרה,
או שהבחור באמת לא מצליח להשתחרר ממחשבות כפייתיות, או שהוא משתמש בזה, במודע או שלא במודע, כדי להעמיד אותך במקום חלש יותר ומתנצל יותר, ולשלוט במה שאת עושה (וזה מה שקורה כאשר הוא מרחיב את המקרה ההוא למצבים עכשיוויים והאשמות שאולי את ממשיכה לעשות דברים מאחורי גבו). כך או כך, יש לכם בעיה שכדאי לפתור אותה, גם בעזרת איש מקצוע (כן, יעוץ זוגי), אם את באמת חושבת שאתם רוצים להיות ביחד. בכל מקרה, אם את יכולה להקטין את העניין על ידי המנעות מויכוח, עשי זאת. את לא יכולה להוכיח שהפסקת להכות את אחותך, כשאין לך אחות. זה כבר לא עניין רציונלי. זה מאבק כוח או בעיה רגשית של חרדות. לכן, כמה שפחות ויכוחים, ויותר הימנעות. וכנראה יעוץ זוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083