כשהוא לא מקשיב לתשובות
דפני
פרובלמה..
⌄
אני וחבר שלי 4 חודשים יחד, שנינו בני 25.יש לפעמים מצבים שבו הוא קצת לחוץ.. טרוד.. יש לו בעיות עם אחיו או עם חבריו או סתם לחץ בעבודה ובחיים. לגיטימי. לכולנו יש. הוא מבקש את עזרתי ואת עצתי (אני לא דוחפת עצות או עזרה. רק אם הוא מבקש. בד"כ אני נוטה לתת לו להירגע לבד כדי לא לעצבן אותו יותר, ובד"כ אח"כ הוא מספר לי מה קרה ומבקש את עצתי).אני תמיד בכיף מוכנה לעזור לו ולייעץ לו. אבל אם אני אומרת תשובה שלא לטעמו או משהו שהוא כבר יודע ואני לא מחדשת לו, הוא ממש "יוצא עליי" ואמר לי דברים כמו "טוב טוב.." ולא באמת שומע לעצותיי למרות שמבקש אותן..מה אני יכולה לעשות כדי שיפסיק להתייחס אליי ככה?? אני מיעצת רק כשהוא מבקש. תודה..
ד"ר אורן חסון
כשהוא לא יכול להקשיב לתשובות
⌄
דפני יקרה,
מה שלמדת ממנו, אם כך, הוא שאמנם חשוב לו להתייעץ, אבל גם שהוא לא בדיוק רוצה לקבל עצות. דבר כזה קורה בדרך כלל כאשר הוא רוצה בעיקר לחשוב בקול רם, או לקבל ממך אמפתיה והבנה. בכל מקרה, כפי שראית, אם תתני לו תשובות - תקבלי את היחס הזה. אז אפשר ללמוד מזה להפסיק לתת לו תשובות. נסי, במקום זה, להיות קשובה אליו יותר, ולנסות להבין יחד איתו טוב יותר את הבעיה. לשאול אותו שאלות על העניין, להגיד לו שהוא צודק כשאת חושבת שהוא צודק, ולהגיד שאת מבינה כמה זה קשה ומורכב, ועד כמה זה לא הוגן, כשאת חושבת שהוא לא צודק. זה אם ממילא אם תגידי לו שהוא לא צודק הוא לא יקשיב לך, נכון? אז נסי, בדרכים שלך, לתת לו הקשבה ואמפתיה ולעזור לו לחשוב בדרכו. ופה ושם, אולי גם לשאול שאלות מכוונות שאולי לא חשב עליהן קודם, ובתנאי שלא ייפגע מהם - כי זה מה שקורה לו כשהוא נלחץ.