מאבק כוח בזוגיות: איך להגיע להשלמה?

תאריך פנייה: 17.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חני
שלום אורן
17.01.2012 • 20:51

אני בת 25 נמצאת במערכת יחסים עם חבר שלי כבר שנה , מתחילת הקשר
הוא אמר לי שהוא לא מסוגל לאהוב אף אחת ושהוא לא מחפש קשר רציני
ובאותה תקופה גם אני לא חיפשתי קשר רציני אז פשוט נכנסתי לזה , מאז יצא
שאנחנו כבר שנה ביחד מדברים כל היום בטלפון ונפגשים בכל הזדמנות שיש,
בפעם האחרונה שניפגשנו העלתי את שאלת יחסינו לאן ועדיין התשובה לא השתנתה...
מבחינתו טוב לו עם הקשר כמו שהוא והוא לא רוצה לקדם את זה למקום יותר רציני.
אני מאוד נפגעתי מהתשובה וכתגובה לזה קמתי והלכתי בגלל שבאותו הרגע הרגשתי ממש
מתוסכלת. מאז הוא לא מוכן לדבר איתי ואומר שהגבתי בקיצוניות רבה ושהוא צריך זמן
לעצמו כי שברתי את האמון בינינו , במקום להישאר ולדבר קמתי והלכתי, ביקשתי סליחה
הרבה פעמים אבל עדיין הוא רוצה פסק זמן מאז אני שבורה ולא מסוגלת לתפקד כמו שצריך
בבקשה ממך מה לעשות ?? לתת לו זמן והוא יחזור או פשוט להמשיך הלאה?? אני
ממש מתוסכלת :(

ד"ר אורן חסון
נחיתה רכה של השלמה?
18.01.2012 • 11:57

חני יקרה,
אני חושב שכרגע אתם בעיקר מנהלים מאבק על איך ייראה הקשר שלכם בהמשך, כלומר – על עמדות כוח בהמשך. על מי יהיה חזק יותר, ומי יהיה מוגן יותר מפני פגיעות. את הגבת, כפי שהגבת, בשל הפגיעה, ומתוך ציפיה, אולי, שאם את נפגעת כך, הוא אמור להגן עליך, מה שהוא לא עשה. הוא הגיב כפי שהגיב, כדי שלא להרגיש שהוא נכנע לתכתיבים, אולי כי הוא חושש שזה יהיה תקדים להמשך הזוגיות, והוא שם לך גבולות. הקושי של שניכם הוא ששמתם גבולות גבוה מדי, ויש סיכון שהקשר לא יתקיים כלל – כנראה מבלי שאף אחד מכם רוצה להיפרד.אתם צריכים סולם. אולי לחדש את הקשר ללא "שיחה" מיידית של נסיון לפתור זאת כבר על ההתחלה, יאפשר נחיתה רכה. למשל, לומר לו – יש איזה סרט שאני רוצה לראות איתך, רוצה? או קיבלתי זוג כרטיסים להופעה, רוצה להצטרף? או אפילו מסרון: אני נמצאת על שפת הים (או מקום רומנט אחר), חושבת עליך. החשוב הוא שלא להכנס לויכוח ולברר זאת על ההתחלה, אלא לאחר שהבסיס המחודש נוצר ויהיה יציב יותר (ואם הוא כן ירצה, נסי לומר לו שאת לא רוצה לדבר על זה עכשיו, אלא מאוחר יותר). הדיון יוכל אז להיות מרוכך יותר, וזה חשוב, ושניכם תוכלו יותר בקלות לומר שאולי הייתם נסערים, אבל לא הייתם צריכים להגיב כך (ולא חשוב מי יגיד את זה קודם, ועד כמה "בקול רם").

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083