מאבק זוגי: איך להתחזק ולפעול
רוית
חוסר תקשורת והתאמה
⌄
לד"ר אורוןאני בשנות החמישים לחיי נשואה כ-30 שנה מתחילת הנישואין לא היתה תקשורת טובה ביננו בעלי טיפוש שטלתן ורוצה שהדבריםיעשו כפי שהוא רק רוצה לאורך כל השנים אני עבדתי כל הזמן ובתקופות רבות שנינו היינו שכירים והוא הרויח מעט יותר אבל תמיד השתמשנו קודם במשכורתי ואת משכורתו השתמשנו לחסכונות או לצורך רכישת דברים גדולים, יוצא איפוא שלא חסכתי מאומה בשנים האחרונות הוא גדול הפך להיות עצמאי והרויח מצויין, כתוצאה מכך בטחונות והשתלטותו גברו והאו לא מוכן לשתף אותי בשום דבר מעסקיו, נותן לי סכום מסויים לצרכי הבית ושאר הכספים שהם רבים אין לי נגיעה בהם.כך שאם אני צריכה משהו גדול לבית זה רק באישורו וכמובן רק אם זה לטעמו ובזמן שהוא רוצה.כאשר דיברתי איתו הוא טען שאני לא צריכה לדעת מה הוא עושה בכספיו זה לא ענייני וזה שלו בלבד, הענין הוא שלא את כספו אני רוצה אלא את שיתוף הפעולה לדעתי צריך להיות ולשתף הסברתי לו שזוג שחי ביחד צריך לשתף אחד את השני ולידע או להתייעץ אבל הוא בשלו עקשן כמו תמיד ולא מבין מה אני רוצה מחייו, לאור זאת נוצרו מתחים רבים בבית מריבות קשות וחוסר תקשורת לחלוטיו הוא עומד בדעתו שהוא צודק ומוכן לשוחחא איתי רק על ענייני הבית כגון מה בישלתי האם יש אוכל יש כביסה או אם ללכת לחברים ותו לא אני מתוסכלת לחלויו מרגישה מושפלת כמובן שייחסי המין ביננו שואפים לאפס, ואני כבר הרבה זמן רוצה להפרד ולא מסוגלת לעשות זאת אמרתי לו זאת והוא לא מגיב יודע שלא טוב לנו ביחד אבל מעדיף להשאר כך אני לא מסוגלת יותר מה גם שאני יודעת שזה נובע מחוסר התאמה ביננו בתקשורת בחשיבה ובדעות מנוגדות, קשה לי להאמין שייעוץ יעזור כי כבר אין לי רגשות אליו אבל מצד שני לא מסוגלת לעשות צעד של פרידה בגלל פחדים ילדים גדולים אומנם וכן שמרנות מצידי מה עושים, אני משתגעת כבר. תודה
ד"ר אורן חסון
להחליט מתוך עמדת כוח
⌄
רוית יקרה,
אי אפשר להחזיק את המקל בשני קצותיו, כאשר הוא ארוך מדי, ולא גמיש מספיק. אני חושש שאישך לא ישנה את דעותיו ללא זעזוע רציני, ואולי גם אז לא. ולכן, הויכוחים ביניכם לא רק שלא עוזרים, אלא גם גורמים לכם להמון מריבות. בנתון שאת לא מצליחה לשנות את המאזן של השליטה בכסף ביניכם, את רק גורמת לעצמך (ולו) נזק נוסף. המטרה שלך ברורה – לנצח במאבק הזה – אבל אני לא בטוח שאת יכולה. את מצליחה רק לשקם משהו מהכבוד האבוד שלך, בזה שאת לפחות נלחמת עליו. ובאורח פרדוקסלי, דווקא אם תתגרשו, תצליחי לנצח, שכן אז מחצית מהונו, מגיעה לך (כדאי שתבדקי בדיוק את הזכויות שלך עם עורך דין).ייתכן שיעוץ זוגי כבר לא יעזור לך, אבל טיפול אישי אולי כן. כי את צריכה ללמוד להתחזק כדי להחליט החלטות מתוך עמדת כוח, ולא מתוך עמדת חולשה ומפחדים.