מאבק התשה בקשר: מה עושים?
יעל
אהבה
⌄
ד"ר יקר
אני בת 30 פלוס ויש לי בן זוג מבוגר ממני בתשע שנים.אניחנו ביחד כבר כשלוש שנים כשהיחסים עברו עליות ומורדות.עברנו שתי פרידות שלא החזיקו מעמד, וחזרנו די מהר להיות ביחד מתוך, אני מאמינה, רצון הדדי, אהבה ומשיכה.אנחנו אנשים שונים מאד, אני צריכה חברה ומשפחה, והואלפני שהכרנו התבודד במשך מספר שנים.יש ביננו ענין הדדי רב. בתחילת מערכת היחסים אני הפעלתי לחץ מסיבי בענין נישואים ומשפחה, והוא כמובן נרתע וסרב. מה שהיווה את הרקע לפרידות.במערכת הנוכחית אנו לא גרים יחד אך מבלים הרבה ביחד והפסקתי להעלות את סוגיית המחויבות הרישמית והקמת משפחה. יש לציין ששנינו במצב כלכלי רעוע. (במיוחד הוא, לי יש תמיחה מהמשפחה והוא אבד את הוריו)ניסינו בעבר ייעוץ וטיפול זוגי אך זה רק החמיר את הלחץ והחרדה שהיו.כרגע אנחנו שנינו הרבה יותר רגועים ונהנים מהקשר , אך אני מודה שהייתי רוצה להיות יותר קרובה אליו, אנחנו מתגעגעים כשאנחנו לא יחד. ואני מרגישה בודדה כשאני בלעדיו.כמו כן אני חוששת שהקשר ימשיך ועלול לא להוביל להקמת משפחה, מה שאני מאד רוצה לעשות, ואני מאמינה שגם הוא. אך אני חוששת שאם אבקש 'לעבור שלב' בקשר זה יחזיר את המתח ויביא פרידה נוספת.אני אוהבת אותו מאד וקשורה אליו מאד ולא הייתי רוצה שזה יקרה.
ד"ר אורן חסון
סרוב וקרב התשה נגד התמסדות
⌄
יעל יקרה,
את הרי יודעת מה יקרה. תמשיכו להיות בקשר הזה עוד זמן מה, וככל שהקשר יתארך, הצורך שלך בזוגיות ממוסדת ובהבאת ילדים ילך ויגבר, תרגישי יותר ויותר ש"שעון החול" המפורסם הולך ומתכלה, עד שלא תהיה לך ברירה, תתגברי על החשש שלך מהתגובה שלו, ותעלי שוב את הנושא. מסיבה כלשהי הוא מנהל מאבק התשה, ואולי קרב מאסף, נגד מיסוד הקשר ביניכם. אני לא יודע מה הסיבה, אבל מטריד אותי מה שכתבת, שאחרי שהפעלת עליו לחץ מסיבי בעניין נישואים ומשפחה, "הואכמובןנרתע וסרב". למה היה כל כך ברור לך שהוא יסרב? מדועאתרואה בזה דבר טבעי כל כך?האם יכול להיות שהציפיות שלך שהוא יסרב מקלות עליו לסרב?