לאחר בגידה: רגישות או הרגעה?

תאריך פנייה: 21.09.2005 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
ירושלמית
זוגיות במבחן
21.09.2005 • 19:13

שלום
!לפני זמן מה התברר לי להפתעתי שבעלי פגש בחורה שמאד מצאה חן בעיניו ובמשך תקופה נהל איתה קשרים בלי ידיעתי.אנחנו נשואים הרבה שנים,יש לנו בנות וכמה נכדים ועד מקרה זה היחסים בינינו היו טובים ,קרובים עם הרבה משותף קשרי חברות קרובה ואהבה!."הבגידה" של בעלי התגלתה לי מיד והוא הודה ולא הכחיש,לדבריו לא רצה לפגוע בי וחשב בתמימות שאפשר לקיים את שתי מערכות היחסים במקביל.הוא גם טען שלא היו לו כוונות לעזוב אותי או לפרק את מסגרת הנשואים,אבל התרשמתי שההכרות החדשה היתה עבורו מרגשת,מחמיאה וגם עם הבחורה החדשה מצא שפה משותפת.דברנו הרבה על הנושא,הוא הבטיח לי מיד כשגיליתי את הקשר שהוא יפסיק אותו והבין שלא ניתן ושלא אקבל קיום קשר כזה,אבל למרות הכל לקח זמן,אני הייתי בטוחה שהקשר החדש הסתיים ושוב גיליתי שלא!!,שוב דברנו,הבהרתי חד משמעית שכך אני לא יכולה להמשיך,אפילו כתבתי מעין הסכם שהוא אישר,קבלתי הבטחות,בעלי הבטיח ומאז אני בהרגשה קשה,ובמצבי רוח משתנים ומתחלפים.מצד אחד אני עדין חשדנית,בודקת ונתונה כאמור להרבה "נפילות" במצב הרוח,מצד שני איני רוצה להתיש בעוד ועוד חקירות,ברורים שלעתים מעכירים את האוירה.מאד קשה לי, אני זקוקה להמון מחמאות רגישה לכל מילה שנאמרת מצפה לכל מילה שלא תמיד נאמרת,ואת כל זה אני אומרת לו!,הוא מצידו משתדל,מבין מגלה סבלנות,הבעיה שלי זה לא תמיד מספיק.אני יודעת שצריך סבלנות ,שגם הזמן יעשה את שלו,אבל לעתים כל-כך קשה לי הפגיעה כל-כך גדולה שנדמה לי שהכל חסר ערך...שאין סיכוי לשקם את מה שנהרס.כשאני במצב רוח טוב ורגוע הכל בסדר,כשאני "נפולה" בדרך כלל אני זו שגם צריכה "להוציא" את עצמנו מהמצב הקודר המשתרר בבית...האם יש סיכוי לדעתך לשקם את הקשר?כיצד עלי לנהוג?לנדנד,לחקור או להרפות ולתת לאוירה "רגועה" להשתלט על חיינו?

ד"ר אורן חסון
לאחר בגידה: להרגיע או להיות רגישה?
22.09.2005 • 12:47

ירושלמית יקרה,
אני מאד מתרשם מהאופן הענייני והשקול, ואפילו המבין כמעט, שאת כותבת בו את סיפורך. ואת צודקת לגמרי בתחושות שלך – איבדת אמון ובטחון, ולכן את זקוקה מצד אחד לחיזוקים, ומצד שני להיות על המשמר, הן כדי שלא תיתפסי "לא מוכנה" שוב, והן כדי להעביר את המסר שאת על המשמר, שיידע שאם הוא חוזר על מעשהו, הוא לוקח סיכון גדול יותר מקודם.קל לי לייעץ לך לתת לאוירה רגועה להשתלט על חייכם. זה אולי הדבר הנכון לחזור לשיגרת חיים טובה שתקל על שניכם. אלא שיש לכך שתי מגרעות – האחת היא המסר אליו, שמה שלא יהיה את איתו, ולכן הוא יכול לחזור על כך כאשר תהיה הזדמנות נוספת, והשניה היא זה שאני לא בטוח כלל שאת יכולה לעשות מהפך רגשי כזה. לכן, הייתי בהחלט ממליץ לך על דרך ביניים. קחי את הרגיעה כמטרה שאת שואפת להגיע אליה, כי אחרת הזוגיות שלכם תהיה אומללה מכאן והלאה, ואת עלולה להבריח אותו. אלא שבאותה עת, הרשי לעצמך מדי פעם להיות פגועה וכואבת ורגישה, כי גם לזה יש תפקיד חשוב בשיקום הזוגיות שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ירושלמית
לאחר בגידה: להרגיע או להיות רגישה?
22.09.2005 • 22:15

שלום
לך אורן!מאד מודה על תגובתך הברורה,מקווה שאוכל לנהוג כך.