לשפר את האמון בעצמך
שירלי
פרידה
⌄
היי דר אורןרשמתי לך חודש קודם בקשר לבן זוג שלי שטס לחו"ל ושיקר לי ... המצב הוא כזה הוא חזר וחושב שהכל בסדר ושהוא יוכל לגרום לי שוב לסמוך עליו כי אמרתי לו שמבחינתי אין לי אמון בו והוא שיקר .. והוא בתגובה אומר שהוא יעשה הכל שאני יסלח לו ויחזור האמון ... אני אישית לא מצליחה לסמוך עליו והוא משחק את המשחק שהכל בסדר וכלום לא קרה לא מדבר באמת על הדברים והשקרים שלו לפני יומיים לא יכלתי כבר התפוצצתי עליו אמרתי לו שאני באמת לא רוצה קשר אליו ויפסיק לצלצל ולחפש אותי אני לא רואה שום כיוון לקשר הזה ... אין אמון בקשר אנחנו גרים רחוק שזה מקשה ואני גם שונאת את המשפחה שלו מאוד .... הוא מבחינתו אמר שהוא רוצה שנשב ונדבר ונפתור את הכל ... כרגיל הוא מצליח לשכנע אותי ולשבור אותי אבל ברגע שהגיע הרגע שנדבר הוא לא מרגיש טוב והוא חולה חודשיים היית בחול נהנת מהחיים היית בסדר עכשיו אתה לא מרגיש טוב ... בשניה הזאת ממש התפוצצתי ואמרתי לו אם עוד רציתי איכשהו לתת לך צאנס כאן באמת סיימתי ... הבעיה הגדולה שלי שאני יותר מידי אוהבת אותו ואיכשהו הוא תמיד מצליח לשכנע אותי לסלוח לו ולהסביר לי כמה האהבה שלנו חזקה וכמה עברנו ביחד ... אני ממש מתוסכלת נשבר לי כבר מהגישה שלו אני לא מרגישה שהוא באמת מבין מה זה לאבד אותי ומה יש לו בידיים הכל מובן מאליו אצלו ... האהבה שלנו הכי חזקה זה המשפט שלו .... מאיפה אני משיגה את הכוח להמשיך ??. אני לא מרגישה שאני יצליח להחזיר את האמון בו ... אני מרגישה פגועה מידי כל פעם שאני נזכרת בשקרים שלו ... אני נמנעת מלענות לו ובטח ובטח מלראות אותו אני בכלל לא מחייגת אליו גם שעצוב לי אני חזקה אבל איכשהו הוא תמיד שובר אותי אני יודעת שהוא אוהב אותי אבל יש לו דרך מזעזעת להראות לי אהבה ... אני לא יודעת מה לעשות .. בבקשה תעזור לי
ד"ר אורן חסון
לשפר את האמון שלך בעצמך
⌄
שירלי יקרה,
חבל שלא נתת לי קישור, כי אז אולי היית מקבלת תשובה מדוייקת יותר ולא כזו שמסתמכת על זכרוני הרעוע בלבד. אני קורא את מכתבך, ושכנעת אותי שהוא לא מתאים לך. אבל אני קורא את מכתבך, ורואה שאת בכל זאת רוצה להמשיך. לכן אין לך כוח - כי משהו בו מושך אותך, אבל משהו אחר אומר לך שזה לא מתאים. העניין הוא שנפגעת ממנו, ולא סומכת עליו. אני רק תוהה אם אולי את לא סומכת מספיק על עצמך, וחושבת שאולי את פגיעה מדי, ושאולי הוא בכל זאת בסדר. אולי לכן את נשארת איתו. אם את לא בטוחה בעצמך ובכושר השיפוט שלך, אם את חושבת שאולי את עלולה להזיק לעצמך בגלל רגישויות שלך שאולי הן מיותרות, אם את לא יודעת אם את צריכה ללמוד להיות חזקה יותר ורגישה פחות, או להפך - ללמוד לוותר על משהו שכבר הבנת שלא מתאים לך, ושקשה לך לוותר עליו למרות זה, אז אולי כדאי שתלכי להעזר באיש מקצוע (טיפול פרטני). חשוב שתדעי לסמוך על עצמך ועל החלטות שלך, וכרגע אני חושב שזה חסר לך.