לשמוע את מה שלא רוצים לשמוע
liron200000
מבולבלת מאוד
⌄
היי,שמי לירון אני בת 22 והייתי בזוגיות שנמשכה 6 שנים עד לא מזמן.אני החלטתי לסיים את היחסים האלה כי הרגשתי שזה כבר לא זה...ושאני צריכה לנסות עוד דברים בחיים שלי לפניי שאתמסד בעתיד.שבוע לאחר הפרידה הכרתי מישהו בעבודה שהיה חונך שלי למשך שבוע מה שגרם לי מאוד מאוד להתקרב אליו..הוא היה כמו התמיכה הנפשית שלי לאחר הפרידה הזו..שאומנם לא הייתה קשה ,אבל זה משהו שאני לא רגילה אליו.מפה לשם התחלנו קשר קצת יותר רציני היינו מתכתבים המון ולאחר מכן הייתי אצלו מס' פעמים והוא אצלי ....שכבתי איתו וגם ישנתי אצלו בבית בגלל שהוא גר רחוק ממני.(חשוב לי לציין שהוא טס בעוד חודשיים לדרום אמריקה ל-3 חודשים) לאחר כל זה היה לנו איזשהו ויכוח קטן שלאחריו הוא פשוט החליט שזה לא מתאים לו לתקופה הזו של החיים שלו וכל מה שהוא רוצה כרגע זה להנות וממש לא מתאים לו כרגע קשר רציני והוא הבהיר לי חד משמעית שזה לא משהו שקשור אליי.הוא אמר שהתקופה פשוט לא מתאימה ואם זה היה בתקופה אחרת בחיים שלו זה בטוח היה זה. הוא אמר שהוא לא יהיה מסוגל לטוס ולהנות אם הוא יידע שמישהיא מחכה לו בארץ ושהוא יתגעגע.העניין הוא שאני מאוד מאוד נקשרתי לבן אדם,אומנם אני לא יודעת עליו הרבה,אבל נוכחתי לדעת שהוא בחור מקסים.אמרתי לו שאני מוכנה לחכות לו אך הוא מצידו אמר לי "אל תחכי" אמר שפשוט אין טעם לחכות ,אם זה זה אז זה זה.העניין הוא שאני מאוד אובדת עצות כרגע כי מצד אחד אני מאוד רוצה קשר עם הבן אדם הזה כרגע בחיים שלי ,מצד שני הוא נוסע ואין לי מושג מה יהיה כשהוא יחזור.אני לא מפסיקה לחשוב עליו ונכנסתי למין דיכאון כזה כי זה מין תחושת פיספוס כי אני יודעת שהיה יכול להיות פה משהו רציני.חשוב לי לציין שכרגע בקשר היחיד שיש ביננו הוא התכתבויות מדיי פעם ומפגשים שמיועדים אך ורק לסקס. אנחנו כבר לא עובדים באותה עבודה .מה זה אומר כשהוא אומר לי אל תחכי כי אין טעם ואם זה זה אז זה זה? יכול להיות שהוא משקר לי וזה אכן משהו אצלי והוא פשוט לא רוצה לפגוע בי?
ד"ר אורן חסון
לשמוע את מה שלא רוצים לשמוע
⌄
לירון יקרה,
נדמה לי שאת שומעת שני דברים במקביל. האחד – את מה שהוא אומר לך. והשני – את מה שאת רוצה שהוא יגיד לך. לכן את נאחזת בכל דבר שיש בו איזה שהוא סממן של חוסר בהירות. לכן את שומרת איתו על יחסים מיניים כרגע. לגברים הרבה יותר קל והם הרבה יותר נכונים לשמור קשר עם אשה שהוא מבוסס על סקס בלבד, גם כשאין רגש בצידו. מכיוון שהוא אמר את מה שאמר, ומכיוון שהוא שולח אותך לחפש אהבה אחרת, קחי בחשבון שהוא כנראה גם מרחיק את עצמו רגשית ממך כדי שלא להיפגע. ו"מרחיק את עצמו רגשית" פרושו גם מרגיש פחות, ועם סיכוי רב למצוא את עצמו רגשית, בקלות, במקום אחר. מכאן, שעצם העובדה שהוא אומר לך לא לחכות לו, מרחיקה אותו ממך, ומקטינה את הסיכוי שהוא באמת ירצה אותך אי פעם. וזה לא משנה אם הגורם הוא הוא או את.