לשכנע את בן הזוג להביא ילד
זו שמשתיקה את השחלות
איך משכנעים את הבעל להכנס להריון
⌄
שלום רב,
אני אוטוטו בת 30 (ענין של חודש וקצת), נשואה שנתיים ועברנו לפני שבוע לדירה חדשה בת 5 חדרים.עד אז גרנו בדירת 3 חדרים שכורה, שלא אפשרה לנו להוסיף עוד תוספות קטנות לבית (אני עובדת מהבית). אבל עכשיו עברנו לדירה חדשה ולכאורה אין מה שעומד בפנינו.לכאורה.בעלי עדיין לא רוצה ילדים, למרות שהוא מדבר על 3 ילדים. אני רציתי ילדים בערך חודש אחרי שנישאנו. דיברתי איתו על זה במשך תקופה, אך לאחרונה זנחתי את זה, כי ראיתי שזה משיג את המטרה ההפוכה, ואמרתי שאני אחכה שנעבור דירה. אתמול הוא העלה את זה והשתאה באוזני על כך שאני לא מזכירה את זה. אמרתי לו שאני לא עושה את זה כי ראיתי שזה משיג את המטרה ההפוכה, אבל אני מאוד רוצה וכואב לי שאנחנו הזוג האחרון מכל החברים (גם חברה שלי שנישאה אחרי, כבר בהריון), ואין לנו ילדים, ועוד לא חושבים לנסות. הוא אמר לי בתגובה ש"דברים מתחילים לשבת אצלו". ואני שואלת-עד מתי?אני לא בת 23 שיכולה לחכות, במיוחד אם המדובר הוא על 3 ילדים. ולוקח זמן עד שנכנסים להיריון. האם יש מצב לאיזשהו אולטימטום? כי חשבתי להעלות את הנושא עוד חודשיים, כשקצת נתאושש ולבקש ממנו להציב תאריך יעד.ברצוני להוסיף גם, שהוא אדם שדי קשה לו לקבל החלטות, החל מאיזו חולצה לקנות והלאה. דווקא בנושא החתונה שלנו, הוא היה מאוד סובלני אלי, ואמר לי שהוא ימתין עד שאני אהיה מוכנה, אבל בדיעבד, זה היה גם הקצב בשבילו. יש לנו זוגות בחבר'ה שיש להם כבר ילד שני, ואני מרגישה שאני מגיעה לגיל 30 ולא השגתי כמעט כלום (למרות העסק, הדירה והנישואין).מה עושים?
ד"ר אורן חסון
לשכנע את בן הוג
⌄
משתיקה יקרה,
במרבית הזוגות, הנשים הן אלו שיוזמות את יצירת הדור הבא. לפעמים בתאום מלא עם בן זוגן, לפעמים על-ידי הזנחה מודעת או לא לגמרי מודעת של אמצעי מניעת ההריון. זה אומר שבדרך כלל, אם רוצים לעשות זאת בתאום, האשה לוחצת על בן זוגה להביא ילד. לא תהיי חריגה בעניין הזה, אם תפעילי עליו לחץ. השאלה היא היא אפילו לא אם בן זוגך לחיץ, אלא בעיקר באיזה מחיר לזוגיות זה יבוא. ולצורך עניין זה, גם נסיון שכנוע זה לחץ.המסקנה: ללחוץ זה בסדר, ואת אפילו יכולה לשכנע אותו עוד יותר אם הוא יבין שלחץ נשי הוא דרך הטבע להביא ילדים. כי אז, הוא לא לבד בהתנגדות, והוא גם לא לבד בכניעה לה.