לחץ בקשר: גברים ונשים - מה קורה?
ראי
האם זה נכון?
⌄
כשמדברים עם מישהו על טיב היחסים אחרי חודש חודשיים אז יש לזה השפעה לא טובה על המשך הקשר (אם בכלל יש לזה המשך?) ? כלומר למה זה בכלל מלחיץ את המין הגברין ואיך ניתן לתקן את זה?
ד"ר אורן חסון
האם זה נכון?
⌄
ראי יקרה,
אם נעשה הכללה, יש בזה משהו. ואם לא, נראה שלפעמים זה הפוך. מי שנלחץ הוא זה שלא ממהר בקשר, ולעיתים קרובות זה שלא רוצה להתחייב כל כך מהר, זהו הגבר. בדרך כלל מהסיבה הפשוטה שנשים רואות את השעון הביולוגי שלהן מתקתק מהר יותר. וכאשר הצד האחר אינו רוצה להתחייב עדיין, הוא נלחץ. ועוד יותר כאשר הוא חושש מזה שלוחצים אותו, למשל, כי יש סטיגמה על נשים שהן רוצות מהר להתחתן ולהקים משפחה.ואם את שואלת איך לתקן, נדמה לי שאת שואלת יותר משהו כמו: איך לעזאזל אני שואלת אותו מה הוא רוצה, ומהם כוונותיו, מבלי שיילחץ לי ויברח?התשובה היא שזה קשה. כשם שנשים לומדות מזה שהן צריכות לברר את כוונות בני זוגן באופן עקיף, כך גברים לומדים מזה לקרוא שאלות עקיפות, ולפעמים נבהלים גם כאשר אין עדיין כוונה לשאלה עקיפה אלא הם רק חושדים שאולי היא מגיעה. אבל אם את מבינה שככל שהגבר מעוניין יותר, כך הוא מוכן יותר לסגור אופציות אחרות, את יכולה לבחון אותו בעדינות אם הוא באמת מקריב לך יותר זמן, מאמץ ומשאבים, מתוך כוונה אמיתית להיות איתך. אלא שלפעמים הוא במכוון לא יעשה זאת, גם כשהוא כן רוצה להיות איתך, כדי שלא תחשבי שזה מה שהוא רוצה. כפי שאמרתי, קשה.