לשאול אותו - מה עושים?

תאריך פנייה: 28.09.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
tamar
דפוס התנהגות
28.09.2006 • 18:04

יש איזה תבנית שחוזרת על עצמה אצל חבר שלי .בד"כ אנחנו לא מדברים הרבה בטלפון בכלל ואני יותר היוזמת , הוא גר בבית שלו עם אחותו וכל פעם שחברה של אחותו באה לישון אצלהם לכמה ימים (כי היא גרה בחול) זה קרה כבר 3 פעמים שהוא פתאום מתקשר אלי יותר ויותר רוצה שניפגש הוא מתקשר גם בשעות שהוא שהוא בד"כ לא מתקשר בהם.רציתי לשאול אותך למה אתה חושב שזה קורה?( אמא שלי אומרת שזה בגלל שהוא מגורה מחברה של אחותו מבחינה מינית והוא נעשה חרמן כשהוא בבית שלו כשהיא נמצאת יותר מהרגיל. אני לא חשבתי על זה אבל זה ממש בזמן האחרון הוא מתקשר מלא וא מה גיליתי שהיא אצלהם....)מה אתה חושב על זה?

ד"ר אורן חסון
לשאול אותו
30.09.2006 • 02:15

תמר יקרה,
באותה מידה יכול להיות שהוא מתבאס מזה שאין לו מקום בדירה, והוא מחפש מפלט. אבל לא פשוט יותר לשאול אותו? אם אתם יודעת לקבל כל תשובה, כולל כזו שהוא מתחרמן ממנה, מבלי לכעוס עליו, אז הוא צריך להיות מסוגל להשיב לך תשובה כנה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
tamar
לשאול אותו
30.09.2006 • 08:44

אני לא רוצה לשאול אותו כי אני לא רוצה לפתוח את הנושא הזה. בקשר לצפיפות בדירה לא נראה לי שזה העניין כי הם גרים בפנטאוז ולו יש קומה משלו למעלה עם הכול. רציתי לשאול אותך אם אתה חושב שהסיבה שחשבתי עליה הגיוניתתודה רבה רבה

ד"ר אורן חסון
לשאול אותו. בטח לשאול אותו.
02.10.2006 • 20:37

תמר יקרה,
אני מאד חושש לומר לך שזה הגיוני, כי אני חושש שאם אומר לך שזה הגיוני, לא תהיי מוכנה לחשוב על אפשרויות אחרות, שיכולות להיות הגיוניות לא פחות. ולכן, ניסיתי להצביע על מה שלדעתי חשוב יותר, והוא שהעובדה שאת לא רוצה לפתוח את הנושא הזה אומרת שהתקשורת שלכם לא מספיק פתוחה. ואולי גם שאת פוחדת שמא הוא יגיד שזה המצב, ושאת לא תדעי להתמודד עם זה איתו (אולי משום שלדעתך אסור לך שהוא יחשוב שזה מותר בעינייך). אותי זה היה מדאיג הרבה יותר מאשר שבן או בת הזוג שלי מתחרמנים מנוכחות של מישהו, ובאים אלי כדי לממש את זה. להתחרמן אפשר מכל מיני דברים. ממישהי שרואים ברחוב, מסרט, משכנה, מעמיתה לעבודה, ועוד ועוד. ואם הוא מוצא לנכון לרצות אותך, בעקבות זה, אז במקומך הייתי מרוצה. מה שלא אומר, כאמור, שלא יכולות להיות סיבות אחרות.אז לשאול אותו. בטח לשאול. אבל קודם, לדאוג לכך שתוכלי להתמודד עם תשובות שהוא ייתן לך, מבלי לכעוס עליו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083