התמודדות עם התנהגות קשה בזוגיות

תאריך פנייה: 06.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנה
כל העולם נגדו חוץ ממני..
06.01.2007 • 14:01

שלום
דוקטורהסיפור שלי קצת ארוך אך בכל זאת אני מצפה לתשובתךלא מזמן חבר שלי נכנס לכלא צבאי. כל העולם ואחותו שמו עליו פס, אף אחד לא תומך בו, אף אחד לא עוזר לו, חוץ ממני. אפילו להורים שלו לא ממש אכפת איך הוא מה איתו ואיך הוא מרגיש. זה הגיע למצב שהוא מתקשר להורים שלו פעם בשבוע, ואליי כל יום לפחות 5 פעמים. אני זאת שתומכת בו, מרגיעה אותו, מקשיבה לו כשהוא בוכה לי בטלפון, וזה קורה כמעט כל יום.פתאום צצה בעיה, שאני לא יכולה לקבל אישור לבוא אליו לביקור, אלא רק עם אחד ההורים שלו. דיברתי עם הוריו, והם אמרו שאין להם זמן לבוא אליו איתי ביחד, ושאני אסתדר איכשהו לבד. הם נתנו לי דברים למסור לו בהיזדמנות, כסף לנסיעות אליו (זה מאוד רחוק ממקון מגוריי), אך לעזור לי מבחינת קבלת האישור הם לא רוצים. הפעלתי את כל הקשרים האפשריים שלי, כמו שאומרים "הפכתי עולמות", אך סוף סוף הצלחתי להשיג אישור להגיע אליו לבד, בלי הוריו.כשהוא שמע שאני סוף סוף אגיע, מאוד שמח, ושנינו התחלנו לחכות לפגישה.רגע אחד, משיחת טלפון אחת הבנתי, שהוא בכלל לא מעריך את כל מה שאני עושה בישבילו. ההפך, הוא עושה לעצמו בעיות, ושוללים לו את זכות הביקור. כלומר, כל מה שעשיתי, כל ההשקעה שלי בישבילו, הוא בכלל לא צריך את זה.מה עושים במצב כזה? אני לא יכולה לעזוב אותו משתי סיבות:1)אני אוהבת אותו2)אני לא יכולה לעזוב אותו עכשיו, קשה לו, כל העולם נגדו, לאף אחד לא אכפת ממנו (חוץ ממני)אך למרות הכל אני רואה ומרגישה בוודאות והוא בכלל לא מעריך את מה שאני עושה בישבילו.מה עליי לעשות?????תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
גשר צר מאד
08.01.2007 • 01:47

אנה יקרה,
יש אנשים שכאשר הם במצב קשה, הם מתקפדים ומורדים כנגד כל העולם, כי הם לא רוצים להיראות חלשים. ייתכן שזה מה שקורה לו. הוא לא רוצה שתרחמי עליו, הוא רוצה שתראי בו גבר יציב וחזק. ואז הוא מתריס כנגדך, כדי להראות לך מי החזק. אני לא בטוח שזה כך, אבל זה בהחלט נשמע לי סביר שזה המצב.להתגבר על זה תוכלי רק עם הרבה סבלנות (שאני מקווה שיש לך כשהוא מתריס כנגדך ונלחם בעזרה שלך).אבל גם יכול להיות שאת קוראת את התמונה לא נכון, והוא לא מורד ומתריס כנגדך, אלא שקשה לו אם הממונים עליו שם. התוצאה היא ביטול הביקור, אבל זה לא אומר שהוא עשה זאת כדי לבטל (ואני מסתמך על מה שכתבת). ובכל מקרה, מכיוון שכתבת שהוא מאד שמח שתבואי לביקור, אני בטוח שהוא כן רוצה לראות אותך, ושזה כן תורם לו.הגשר שאת מספקת לו עם המציאות, ועם הטוב שיש בעולם ובך, הוא אולי גשר צר, אבל חשוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083