עזרה להתמודדות עם שינוי אישי

תאריך פנייה: 11.09.2010 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מיואשת
בהמשך להודעתי הקודמת
11.09.2010 • 18:48

היי ד"ר אורן,אני לא יודעת אם אתה זוכר... הסטודנטית לרפואה משבוע שעבר.החלטתי כן להישאר איתו ולהתמקד בדברים הטובים שבו למרות כל החסרונות.השאלה היא שאני ממש חוששת שזאת תהיה טעות, שכל הכדור שלג הזה יחזור על עצמו. החלטתי גם כן להתארס איתו, הרי בלאו הכי אני לא ארצה מישהו אחר מלבדו ואנו נמשיך עם הזוגיות הזו שנים נוספות וגם בבן זוג אחר אני אמצא את הדברים השליליים וכל העניין בזוגיות הוא ללמוד לקבל את חסרונות האחר, למזער אותם ולהעצים את היתרונות שבו ובכך לסגל לנו חיים יציבים ובריאים. השאלה שלי כרגע, בטרם אני עושה את הצעד הגדול, האם התפיסה הזו בנוגע לזוגיות אכן נכונה, האם אופי של אנשים משתנה(שלי במקרה זה) בכל הנוגע ל"מזג חם", אי מתן כבוד הדדי וכל היוצא מזה כי רצון להשתנות יש לי, או ששוב עליי לחכות עם כל העניין הזה של חתונה בכלל ואירוסין בפרט.תודה ומועדים לשמחה.

ד"ר אורן חסון
לקבל עזרה כדי להשתנות באמת
12.09.2010 • 01:46

מיואשת יקרה,
אני זוכר את המכתב שלך. הצעתי לך ללכת לטיפול במסגרת האוניברסיטה. אל תוותרי על זה. את נכנסת להרפתקה מבלי שאת מוכנה לה, ולכן את עלולה להרוס אותה. את צריכה ללמוד למתן את המזג שלך, וללמוד לא לפעול לפי אימפולסים של רגע, כי יומיים אחר-כך את עלולה לחשוב בדיוק הפוך, ולהאשים את כל העולם במקום את עצמך. וזה מה שאת הולכת לעשות היום: במקום לעבוד על עצמך קודם, ולייצב את עצמך, את מחליטה משהו שיהיה לך קשה לעמוד בו, כי את לא שלמה איתו, וכי כל דבר קטן שלא יעבוד, יטלטל אותך ואת הקשר הזוגי שלך.רצון לשנות לא מספיק. הוא ישתנה מדי פעם, או שתשכחי את הרצון הזה מדי פעם, אם לא תקבלי עזרה שתעזור לך לממש את הרצון לאורך זמן, וללמוד איך עושים את זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיואשת
לקבל עזרה כדי להשתנות באמת
12.09.2010 • 07:35

תודה על התגובה,האם טיפול בתקשור (כמו של מרגלית איילון לדוגמה) גם טוב או שפסיכולוגי עדיף?

ד"ר אורן חסון
לקבל עזרה מאיש מקצוע
12.09.2010 • 23:56

מיואשת יקרה,
אני לא מאמין בתקשור. לעומת זאת, עבודה עם פסיכולוג/ית או פסיכותרפיסט/ית היא עבודה עם איש מקצוע, שתפקידו לטפל בבעיות מסוג אלו שאת צריכה לטפל בהן. כך שתשובתי היא חד משמעית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083