זוגיות בסיכון: מה לעשות?
ישראלית
יש לי בעיה
⌄
למה בעלי לא נמשך אליי? יש לנו שלושה ילדים . בעלי חוזר מהעבודה ב6 בערב. הולך לחדר לנוח עד 9. כאשר בכול הזמן הזה אני עם הילדים: מקלחות, ארוחת ערב ותעסוקה כללית. אחרי כל הזמן הזה שהוא "נח . ישן". כאשר אני באה לאחר שהרדמתי את הילדים הוא מתהפך לצד השני ונרדם. הוא לא מתקלח לפני שהוא הולך לישון. הוא מתקלח רק למחרת לפני שהוא הולך לעבודה.אני מאוד רוצה להביא עוד ילד והוא לא והוא נמנע ממני הן בדיבור, הן ביחס ובכלל. מה אעשה? הוא לא רוצה ללכת לטיפול זוגי. הוא אומר שאם אני לא מרוצה אפשר תמיד להתגרש.
ד"ר אורן חסון
זוגיות בסיכון
⌄
ישראלית יקרה,
יש לכם בעיה, ואת מזהה זאת נכון. במצב זה, אולי לא כדאי גם להביא עוד ילד, עד שהיחסים ביניכם ישתפרו. כלומר, אם המחשבה שלך היא שילד נוסף אולי יפתור בעיות, ויחבר ביניכם, אז זה כנראה לא יקרה. לא בעזרת ילד נוסף. ואם את חושבת שאם הוא יסכים, זה ייתן לך סימן שהוא מעוניין בהמשך הזוגיות וייתן לך ביטחון, אז גם זה בדרך כלל סימן לא מספיק מהימן, כי יש לכם בעיות, ואת רואה את זה. ואם תרצי להביא ילד נוסף כי את רוצה עוד ילד – גם אם לתוך זוגיות מתפרקת, עם זה אני לא יכול להתווכח. זו החלטה שלך ושלו.אם הוא לא רוצה ללכת ליעוץ זוגי, אני מציע לך בכל זאת להתחיל בתהליך כזה לבדך. יכול להיות שהתוצאה של תהליך כזה תהיה בכל זאת פרוק הזוגיות שלכם, בין היתר גם בגלל הגברת המודעות של שניכם למצב הלא טוב שלכם, אבל אולי גם תצליחי לעשות משהו טוב יותר, ולגרום לשינוי טוב. הסיכון עדיף, כי האלטרנטיבה היא להמשיך כפי שזה, שגם כך עושה רושם שזו זוגיות בסיכון.