לקבל את הביטחון
דנה
מבולבלת
⌄
שלום.
. אני בת 29,יש לי חבר ארבעה חודשים, ואני אוהבת אותו אבל יש לי דברים שממש מפריעים לו בו... היינו בפסק זמן השבוע כדי לחשוב קצת על הדברים, היום הראשון הייתי ממש שבר כלי (כל היום על סף בכי) ביום השני והשלישי הזה בא בגלים (הוא היה חסר לי אבל די הייתי בסדר), וחזרנו אתמול והיה ממש כיף דיברנו על הדברים ושכבנו והרגשתי שאני אוהבת אותו.,. אבל אז שוב בבוקר התחלתי להתערער... קשה לי עם זה שהוא לא עם שמחת חיים, הוא יותר עדין כזה וחסר ביטחון...בכל מקרה אני תוההב לעצמי האם באמת אני רואה דברים בהגיון וחושב
ת על העתיד ושפשוט אף אחד לא ממש עשה לי את זה... האם זה עניין של זמן או האם אני תמיד אמצא פגמים בבחורים שיהייה איתם... אני כבר חושבת על הדברים האלה זמן מה ולא מוצאת תשובה... אני כבר מיואשת ממני:( צריכה הכוונה, תודה
ד"ר אורן חסון
לקבל את הביטחון
⌄
דנה יקרה,
השאלה היא לא אם תמצאי פגמים בבחורים שתהיי איתם או לא. התשובה לכך מאד ברורה: תמיד תמצאי בהם פגמים, כי אף אחד אינו מושלם. השאלה היא אחרת: השאלה היא אם את יכולה לחיות עם הפגמים שתמצאי בבחור כלשהו, למען היתרונות שיש בו, ולמען הרגש שתפתחי כלפיו. הרגש הוא עניין משמעותי, והוא בא מהיכולת שלך להתמסר אליו ולהוריד את ההגנות שלך. לפי מה שאת כותבת, את כן עושה את זה מדי פעם עם בן זוגך הנוכחי, אבל אז ההגנות שבות לעלות.אני לא אומר בזה שבן זוגך הנוכחי הוא הגבר שתוכלי לחיות איתו לאורך שנים, ושאת צריכה רק לעבוד על עצמך. יכול להיות שזה כך, אבל גם יכול להיות שמשהו בסיסי מאד אכן חסר לך אצלו, ואת רק מאבדת ביטחון ביכולת שלך לדעת מה טוב לך ומה לא. זה משהו שאת אמורה לדעת הכי טוב מכולם. הצד השני הוא שאת רואה שהזמן חולף ו"זה עדיין לא קרה" ואת חוששת, או שאולי "הנה זה כן קרה, אז למה אני לא מצליחה לשמוח בזה?", ושניהם יכולים להכניס אותך לחרדות ולחוסר ביטחון. שאלי את עצמך מדי פעם עד כמה את בטוחה בעצמך, ואם הגעת למסקנה שהביטחון הזה שלך בקבלת ההחלטות וביכולת שלך ליצור קשר נכון ועם האדם הנכון הולך לאיבוד (וקחי בחשבון שתנודות צפויות, כאשר את לא בטוחה בתוצאות שלך) - אולי כדאי שתלכי לייעוץ פרטני, כדי ללמוד להתמודד עם בן זוג אם עם עצמך, אם צריך, ואולי פשוט כדי לקבל את הביטחון, כי את לגמרי בסדר.