התמודדות עם פגיעות בזוגיות
גילי
רגיש מידי
⌄
אני ובן זוגי ביחד ארבעה חודשים,איננו גרים יחדיו למרות שיש לו תכניות לכך.אנחנו אוהבים מאוד ויש בינינו הבנה הערכה דאגה ובכלל.שנינו רגשניים ופגיעים מאוד.השבוע קרה ששאלתי אותו האם הוא כבר לא נמשך אלי...נפגע מאוד ושאל איך אני חושבת בכלל על כך עניתי לו.לא עזר הוא יצא מאצלי פגוע.למחרת בוקר לא התקשר כהרגלו והבנתי כי הוא עדיין פגוע ממני,התקשרתי אני אליו והודה כי הוא אכן פגוע וצריך יומיים להרגע.היה לי מאוד קשה הוא חסר לי ואני בטוחה שגם אני לו ואף אמר זאת בשיחה.אתמול התקשר אלי והרגשתי דבר חדש אצלי והוא שאני זו שהתחלתי להרגיש קרירות אליו.שאלותיי הןהאם הוא לא הגזים בתגובתו לדבריי?האם טבעי שארגיש קרירות פתאום אליו?האיש שאני אוהבת .אציין כי הוא באמת איש נדיר ומיוחד באישיותו.
ד"ר אורן חסון
לומר זה לזה, ולומר לעצמכם
⌄
גילי יקרה,
הרגישות של שניכם, שהיא כנראה בעיקר פגיעוּת, עלולה לגרום לא רק לתחושת עלבון, אלא גם למגננות, התרחקות כדי לשמור על עצמכם, וגם למתקפות זה על זה ופגיעות הדדיות. את שואלת אם הוא לא "הגזים בתגובתו", והתגובה היתה ריחוק ממך. אני לא יודע. האם את "מגזימה בתגובתך" כאשר את מרגישה קרירות כלפיו? - זה משהו ששניכם חולקים ודומים בו כאשר אתם נפגעים, ותצטרכו ללמוד להתמודד עם זה. קחו בחשבון שלפעמים עדיף להתרחק קצת זה מזה במקום לפגוע זה בזה דרך הוצאת כעסים. אבל אם אתם עושים זאת, מאד חשוב שלא תאבדו את הביטחון זה בזה. ואת זה אפשר לעשות רק אם ההתרחקות הזמנית הזו תהיה תוך מתן מסגרת של זמן. כלומר, שאם הוא נפגע, ואומר לעצמו: "אני רוצה להתרחק קצת כדי להתקרר, שאוכל לשוב ולדבר איתה כשאני רגוע יותר", שיגיד לך "אני צריך חמש דקות, שעה או שעתיים, או עד מחר בבוקר, ואז נוכל לדבר על העניין הזה מחדש, כשאני רגוע יותר." אבל השאלה היא לא רק אם הוא יכול לעשות את זה, אלא אם גם את, שכן התחלת להרגיש קרירות כלפיו. האם תוכלי לומר לעצמך,עוד לפני שתאמרי לו, שזה זמני, ושזה יחלוף בעוד שעה, שעתיים, או יום, כדי לתת לו את הביטחון שהכל בסדר, ותחזרו למה שהיה קודם?