לצאת ממשחק זוגי: ניתוח והמלצות
סטואי
חרדת פגישה
⌄
שלום רב,
הכרתי לפני שנתיים, באמצעות הצ'אט, בחורה מדהימה בת 22. אני בן 33.בילדותה עברה שני מקרי אונס. אחד מתמשך ע"י בן משפחתה והשני מזדמן ע"י בן עירה .לימים, נודע לה כי היא בת חורגת.היא סיימה לימודים והתחייבויות בחו"ל ושוהה בבית של קרובי משפחה בחו"ל.השורות הבאות שנכתבו על ידה, למרות שהן אישיות מאוד אך משקפות את הדברים, נכתבו אחרי כ....20 פעמיםשהיתה בדרכה אלי ונכשלה במפגש.בהחלטה משותפת, ניגשה לטיפול פסיכולוגי על מנת לנסות לפתור את מערך החששות שמונע ממנה להגיע אלי.לדברי הפסיכולוג, "היא מעדיפה לאכזב את עצמה מאשר להתאכזב מאדם אהוב",זאת על רקע אכזבות העבר שלה מאנשים קרובים אליה.רצ"ב מכתבה:לימדת אותי מהי אהבהלימדת אותי מהי הקרבהלימדתי אותי מהי סובלנותואף בשבילי הקרבת קורבנותואתה בשם האהבהספגת ממני אכזבה אחר אכזבהועל כל מה שעוללתי לך היית מוכן לסלוחואת כל הכאב ממני היית מוכן לשכוחבמשך שנתיים תמימות היינו מדבריםולימדת אותי רבות ונתת לי כלים רבים לחייםואני שממך בשקיקה למדתי הכלאני רק גרמתי לך כל-כך לסבולורק דבר אחד אותי לא לימדתולמרות שעל זה לא פעם דיברתאיך אוכל לשרוד את הכאבאותו הכאב שקורע לי פה את הלבכואב לי עלינו, ובעיקר עלייךכואב לי על כל הכאב שאני כל הזמן גורמת לךויודעת שבידיי המפתח לאושר של שנינוהמפתח לעתיד מאושר שתמיד תכננוושוב בגדתי בעצמי ובךושוב נכשלתי בדרך אלייךועדיין לא מוותרת ולא טורפת את הקלפיםועדיין רואה את עצמינו יחד לעתיד משותף הולכיםואותך אוהבתועלייך לא מוותרתולא אומרת נואשוכוחי עדיין לא תשורואה את עצמינו יחד ובקרובורואה את עצמינו יחד בעתיד שכולו טובהמכתב מדבר בעד עצמו.איך אני גורם לה להיפגש איתי, מה עלי לעשות?האם ניתוק קשר יגרום לה להתגבר על פחדיה?ה...כמעט נואש
ד"ר אורן חסון
לצאת מן המשחק, וגם ממלכודת הדבש
⌄
סטואי יקר,
אני מקווה שברור לך שמה שאתה עושה זה הימור גדול למדי. אחרי הכל אין לך אפשרות לדעת אם באמת תרצה אותה לאחר שבועיים שתהיו ביחד, כי אתה לא ממש מכיר אותה, אתה לא מכיר את הריח שלה, אתה לא מכיר את התנועות שלה (אם כי אני מניח שראית תמונות), ואתה לא יודע אם ועד כמה מהר היא יכולה להרפא מהטראומות שעברה. אני מכיר מאות אנשים שנראו מדהימים מרחוק, עד למפגש הראשון.ובאשר לה, אני לא מקבל בקלות כל כך את ההצהרה של הפסיכולוג שלה ש"היא מעדיפה לאכזב את עצמה מאשר להתאכזב מאדם אהוב". נראה לי הרבה יותר הגיוני שהיא פוחדת שאם אתה תתאכזב ממנה, היא תרגיש מכה כזו לאגו ולכבוד העצמי שלה, שיהיה לה קשה להשתקם מהם. אבל נראה לי אפילו עוד יותר הגיוני שכל זה אינו אלא משחק לא ציני, ואולי אפילו קצת נואש, שהיא משחקת איתך, של משיכה ודחייה, כדי לשמור את הקשר איתך ולהאריך אותו ככל שניתן (מה שמתחבר לחשש שלה שאולי לא ייצא מזה דבר). כי אז היא יכולה לשמר את האשליה שיש לה מישהו שאוהב אותה. לפיכך, יכול להיות באמת שאתה צריך להפסיק לשחק את המשחק.ואת זה אפשר לעשות בשני אופנים: האחד הוא להגיד "עד כאן", ולקוות שהיא תבין שהיא מפסידה אותך כך או כך, ולכן אולי תבוא להפגש איתך. אתה צריך לדעת טוב ממני אם זה יעבוד, אבל אני מסופק, כי יכול להיות שהיא תעדיף את האשליה של "היה לי מישהו שאהב אותי באמת" על פני האפשרות של דחיה. האופן השני הוא לכפות עליה פגישה, כלומר, להגיע אליה למקום שבו היא נמצאת, למשל, כשהיא יוצאת מביתה לעבודה או ללימודים, ואולי במקום העבודה או הלימודים, ולהגיד לה "היי, הנה אני", ולהעמיד אותה בפני עובדה. אני לא נוטה לפתרונות של העמדה בפני עובדה, אבל כאן אולי זה הדבר הנכון. גם לך, כי גם אתה צריך לדעת היכן אתה עומד.מה שלא כל כך ברור לי הוא איך כשהיא בחו"ל, ואתה כנראה בארץ, היו לכם 20 פעמים של כמעט. אבל אם זה המצב, אז כנראה שגם אתה יכול להגיע אליה. ואם אין לך כל מושג היכן היא, מוטב אולי לוותר, כי בדוק את עצמך היטב, אם אתה לא נמצא במלכודת של דבש.