חוסר בטחון עצמי: מה יכול להיות שורש הבעיה?
נ
אחות שרוצה לעזור
⌄
אחי כמעט בן 23 ועד עכשיו היתה לו חברה אחת לחודשיים, בגיל 19. אני יודעת שהוא משתוקק לחברה, ושככל שעובר הזמן, בו הוא לא מצליח לפתח קשר של יותר מכמה דייטים, הבטחון שלו (שמעולם לא היה גבוה מאוד בתחום הזה), יורד. נמאס לי לראות אותו סובל ומתייסר, חושב שהוא כשלון שלעולם לא יצליח למצוא חברה. אני יודעת על אחת שהוא פיתח קשר איתה, אבל באיזשהו שלב היא אמרה לו שהוא לא מספיק רומנטי ושהוא לא מקדם את הקשר לכיוון רציני. והוא מאוד רצה בה כבת זוג. עם בנות אחרות הוא מדבר הרבה אבל כשהוא שואל אותן לאן זה מתקדם הן אומרות לו שהן לא מעוניינות בו בצורה זו.הוא קצין בצבא, חכם מאוד, נראה מצויין, מצחיק, טוב לב -משכמו ומעלה, וכולם אומרים את זה עליו. החסרון היחיד שלו הוא בטחון עצמי ירוד עם בנות.אם היתה לי עצה אמיתית ואפקטיבית בשבילו, הייתי שמחה מאוד.בתודה מראש!
ד"ר אורן חסון
ביטויים אפשריים של חוסר בטחון
⌄
נ יקרה,
את כותבת שאחיך הוא " קצין בצבא, חכם מאוד, נראה מצויין, מצחיק, טוב לב -משכמו ומעלה, וכולם אומרים את זה עליו". ולכן, מה שלא ברור הוא מדוע בנות אינן רואות את מה שכולם רואים. אם בנות אומרות שהן לא מעוניינות בו בצורה זו, צריך להבין מדוע, ולא נתת שום הסבר פרט לחוסר בטחון עצמי. אלא שחוסר הבטחון העצמי הוא אולי מניע, אבל דרכי הביטוי שלו יכולות להיות שונות מאד. יכול להיות שהוא מפגין בטחון עצמי מופרז ומופגן, כדי להצליח, וזה לא עובד. יכול להיות שהוא מפגין להיטות רבה מדי, שמרתיעה. ויכול להיות שהוא מגמגם כשהוא מתחיל לדבר עם בנות, או שיכול להיות שהוא לוקח את עצמו ברצינות רבה מדי. יכול גם להיות שהוא בכלל אגוצנטרי מאד, ולא יודע להיות מספיק אמפתי, וזה מה שמרתיע בנות. ואלו הן רק חלק מהאפשרויות. לכן, או שתתני לו זמן עד שמישהי תרצה בו, ואולי על בילוי במקומות שבהן יש סיכוי למצוא בנות שיתאימו לו. או, אם הבעיה חמורה באמת, תמליצי לו על טיפול נפשי כזה או אחר.