לצאת ממסגרת: כוח וביטחון עצמי
רביטל
פרידה?
⌄
ד"ר שלום,אני נשואה 12 שנה ויש לי שלושה ילדים. התחתנתי כדי לצאת מבית הורי ולא מאהבה. בסקירה לאחור של נישואיי, היו לנו יותר רגעים רעים מטובים. בעלי טיפוס עצבני וחולה נקיון. ואני נמצאת במתח מתמיד מתי תהיה ההתפרצות הבאה שלו. הוא כל הזמן רב איתי ועם הילדים על נקיון (רק שאנו בטיול מחוץ לבית הוא רגוע ונחמד איתו). אני מרגישה שהוא אדם זר. הייתי רוצה בעל שיהיה גם חבר שאוכל לשתף אותו במה שעובר עלי, מעולם לא הרגשתי שאני יכולה לסמוך עליו לגמרי ולשתף אותו בעולמי הפרטי. אני אדם רוחני והוא לא. היכולות המנטליות שלו נמוכות משלי ואנו לא חולקים ערכים ואמונות משותפים. הוא לא מסכים שנפרד ואני לא יודעת אם יש בי כוחות להכנס למהלך כזה לבד. ומפחדת שאם אכן נפרד אולי אתחרט על כך.מה עלי לעשות?
ד"ר אורן חסון
לאסוף כוח כדי לשפר
⌄
רביטל יקרה,
לא פעם, הפחדים והאילוצים חזקים יותר מהרצון ומהתקווה. אני חושש שזה מה שקרה לך. זה מה שהכניס אותך אל המסגרת שבה את נמצאת, וזה מה שמונע ממך לצאת ממנה עכשיו. אני לא יודע מה האפשרויות הכלכליות שלך, אני לא יודע איך את מעריכה את הסיכוי שלך למצוא בן זוג מוצלח יותר, ובעיקר, אני גם לא יודע איך את מעריכה את היכולת שלך להיות לבד.חשוב מאד, לכל גבר ואשה, זה לדעת להיות עצמאיים, ולחיות לבד כשצריך. אחת הסיבות לעלייה בגרושים בעשרות השנים האחרונות היא היכולת של נשים להתמודד עם קשיים כלכליים וחברתיים, ולהיות עצמאיות (ראי, אם תרצי, מאמר שלי בנושא,כאן: הוא לא חשוב לעניינך, הוא רק מסביר את התופעה).הקשיים והפחדים מהלבד משאירים אנשים רבים, ובעיקר נשים, בתוך מסגרת של נישואים לא טובים.אני לא יודע אם את יכולה לבנות לך "לבד" טוב. כלומר, ללמוד להיות עצמאית יותר, אישית, הורית וכלכלית. אם את יכולה לשפר את זה, עשי זאת. זה ייתן לך כוח. כי ברגע שאת יודעת שיכול להיות לך "בסדר" כשאת לבדך, אף פעם לא תהיי במסגרת שאינה לפחות "בסדר", כי תמיד תהיה לך אפשרות לבחור.אם את לא בטוחה ביכולת שלך לחיות לבד, וביכולת ובכוח שלך להתמודד מול בן זוגך בתהליך הגרושים, אספי כוח. חשבי על כך שזו המטרה שלך, ועשי מה שאת צריכה כדי להיות חזקה יותר, נפשית. חפשי וצרי לך חברות, דרך פעילות, חוגים וכל מה שאת יכולה, וכמובן לקבל תמיכה משפחתית אם יש לך.וכשתהיי חזקה מספיק כדי לעזוב, תוכלי גם, אם תרצי, להשתמש ב"נשק יום הדין", כלומר, לבוא ולומר – או יעוץ זוגי כדי לשפר, או שאני עוזבת. כשיש לך כוח, את יכולה יותר בקלות להניע דברים, אם תרצי. אני מתאר לעצמי שזה קשה לך, אבל את חייבת לעצמך קודם כל לאסוף כוח בכל דרך אפשרית, כדי לפעול ולשפר.