גבולות ברורים בזוגיות: עצות ופתרונות
רז
גרוש שמסרב להרפות
⌄
ערב טוב.לפני שנה וחצי התגרשתי. אני גרה עם שתי בנותיינו באותו הישוב. אני זו שיזמה את הגירושין לאחר שנות נישואין אומללות . הוא אדם שאוהב לשלוט , מאוד קנאי וחונק.תמיד רצה שליטה, לא הרשה לי חברות ולא משפחה וניתק אותי לגמרי מכולם.לפני שנה וחצי סוף סוף התגרשתי אבל לצערי זה לא נגמר בזה. הוא אובססיבי אליי.כל מפגש עם הבנות הוא מתחקר אותן אם יש לי מישהו או במה אני עובדת וכ'ו. היו כמה פעמים שהוא הגיע אליי הבייתה ללא הסכמה למרות שביקשתי והסברתי שזה מפריע. היום הוא הגיע בלילה והביא לילדות שני צעצועים למרות שידע שהן ישנות ולמרות שידע שיכל לתת אותם בפעם אחרת. הוא פשוט בולש אחרי, לבדוק אם יש אצלי מישהו. זה מטריד אותי. אמרתי לו שיפסיק עם ההטרדות אחרת אפנה לאן שצריך לפנות. שיפנים כבר שזה נגמר ויש לי חיים אחרים. הוא היה שיכור מאוד מאוד . הוא שאל אותי אם יש סיכוי שנחזור, שהוא אוהב אותי ותמיד יאהב גם אם יתחתן עם אחרת. אני מסבירה לו שאין סיכוי שנחזור ושיפסיק לערב אותי התוכניות שלו ושיעשה מה שהוא רוצה. זה לא עוזר, הוא שוב יטריד. מה עושים במצבים כאלה? איך מנטרלים את האובססיה שלו אליי? אמרתי לא שחור על גביי לבן שאין סיכוי. יש דרך לנטרל אותו?
ד"ר אורן חסון
גבולות ברורים
⌄
רז יקרה,
אני מתרשם שאת לא שמה לו גבולות מספיק ברורים. אם הוא מגיע אליך בשעות שהוא לא אמור להגיע, את לא חייבת להכניס אותו הביתה. ואולי, בעיקר כאשר ההסטוריה שלו היא של הטרדות ושכרות כאשר הוא מגיע אליך, את מחוייבת שלא להכניס אותו הביתה. ואם הוא מנסה בכוח –זה הזמן הטוב ביותר להזמין את המשטרה. העובדה שהוא השתמש בצעצועים לבנות שלך מצביעה על כך שהוא יודע שאפשר לנגן על ייסורי המצפון שלך, בעיקר באשר לבנות. צאי מזה. אם הוא רוצה לתת להןמתנות, שיעשה זאת אצלו.בזמנים אחרים, כשהוא מדבר איתך או מתלונן, חשוב שתנסי להוריד את הטונים, כדי שלא להעלות את התוקפנות שלו, אבל להיות ברורה במה שאת אומרת, ובגבולות שאת מציבה, ולא להכנס לויכוחים, אלא לומר את שלך ולנתק מגע. את צריכה להבהיר לו שזה לא נגדו, אלא העצמאות והפרטיות שלך הם הצורך שלך. שאת הבנות יאסוף בחוץ, ולא אצלך בבית. שיחזיר אותן בחוץ, ולא אצלך בבית. קבעי גבולות ושמרי עליהן.מעבר לכך, ואני אומר זאת למרות שזה לא מגיע לך, את צריכה לשקול לעבור דירה למקום אחר.ואם העניין מחמיר, ואת מעריכה שיש סכנה ממשית, חפשי סיוע מגורמים מתאימים, הן משטרה והן גופים שיש להם נסיון בזה כמו:זיהוי אלימות במשפחה,נעמ"ת,עמותת גרני"ת.