חוסר אמון בזוגיות: איך להתמודד
אסי
תלותיות
⌄
שלום
אני בן 22 יש לי חברה בת 20 אנחנו ביחד מזה כמה חודשים.בעיקרון הזוגיות שלנו טובה אבל אני מרגיש מיום ליום שאני נהיה יותר תלותי בה.אם זה אומר שאני מחכה שהיא תתקשר כי אני לא רוצה להיות מהחברים המטרידים..ואם זה שכל דבר שהיא אומרת הוא בעל משמעות יתר עבורי. אני מבין שזה לא טוב.. אני מרגיש שאני "סוחב" כל יום שעובר ולא נהנה מהיום עצם הרדיפה שלי כלפיה.ראוי לציין שהיא בחורה טובה שבאמת אפשר לסמוך עליה אבל משום מה קשה לי לתת אמון בבחורות. אני מרגיש שנעשים דברים מאחורי גבי ואין לי באמת בסיס למחשבות האלה. השאלה איך להפסיק עם התלותיות הזו ולהתחיל לחיות בזוגיות משוחררת ?
ד"ר אורן חסון
לצאת מחרדות וחוסר אמון
⌄
אסי יקר,
אתה מתאר בעיה שאתה אומר שאולי היא כולה שלך, כי קשה לך לתת אמון בבחורות. מצד אחד אתה אומר שאפשר לסמוך עליה, ומצד שני אתה מרגיש שנעשים דברים מאחורי גבך, גם אם התחושה הזו אינה מבוססת על עובדות.אתה רוצה להיות פחות תלוי, שזה אומר פחות חרד לדברים הנעשים מאחורי גבך, אלא שאתה לא יודע איך לעשות זאת. אכן, זה משהו שאתה צריך לפתור עם עצמך. אולי לחרוד פחות שאם הקשר שלכם יסתיים, משמע שהפסדת את האושר של חייך, ומכאן והלאה אף אחת אחרת באיכות הזו לא תרצה אותך יותר. זה משהו שלומדים עם הזמן, ומשתפר (כלומר, פחות חרדות כאלה), ככל שהבטחון העצמי שלך גדל. זה הכיוון שאתה צריך לשאוף אליו, כדי להרגיש שאמנם שווה לך להיות עם בת הזוג שלך, אלא שהאושר שלך אינו תלוי באדם אחר. הוא תלוי בך. הוא תלוי בעיקר ביכולת שלך להשתקם לאחר נפילות, כי נפילות כאלו או אחרות הן נחלתו של כל אדם. הבטחון הזה, שתוכל תמיד להשתקם, הוא שיוכל לשחרר אותך לא רק מהתלות הרגשית הגדולה בחברה שלך, ומהחרדות שלך בנושא זה, אלא גם מחרדות מכשלונות אחרים.אני מציע שתנצל את ההזדמנות שאתה קשוב לעצמך עכשיו, כשאתה בן 22, כדי שלא להיתקע במצבים כאלה בגילאים מאוחרים יותר, כאשר חרדות מסוג זה יהיו קשות יותר להסרה. ואם אתה מתקשה, וחושב שזו אכן יכולה להיות בעיה, פנה לטיפול. לא משום שאתה אדם שיש לו הפרעה נפשית, ממש לא, כי אתה נורמלי לחלוטין. עשה זאת כדי ללמוד לחיות קל יותר, ועם יותר שלווה בחייך בעתיד.