לצאת מהמשחק: עצות להתמודדות

תאריך פנייה: 12.03.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
ק
אחרי הכעס בא לו העצב
12.03.2006 • 00:14

ד"ר חסון שלום,
לפני כשבוע הייתה לי מריבה עם אמא של בעלי (כתבתי לך על כך בעבר), אני באמת לא ממש אוהבת אותה ואני מאוד הייתי רוצה שלא תהייה בחיי במינון שהיה לפני הריב.הבעייה, לאחר הריב/ויכוח חלפו כמה ימים ואני ביוזמתי החלטתי להרים אליה טלפון למען חיים שלבים ולא מתוחים, במיוחד שבעלי מאוד קשור לאימו ובני נהג לבלות איתה לא מעט זמן. השיחה בתחילה הייתה על מי מנוחות, היא רצתה להקשיב לדברי ולאחר מכן אמרה לי: "בואי אני אגיד לך מה יש לי לומר..." ואז יצאו ממנה צעקות שנשמעו עד השכנים ומילים חריפות ופוגעות בצורה בלתי צפויה לחלוטין, היא ביקשה לא לשמוע עלי, לא לראות אותי ולא לדרוך (לדבריה) בבייתי יותר לעולם.לא יצאתי מחוזקת משיחה שכזו, אני מודה שזו לא הייתה הכוונה, לא נותר לי אלא להשאר בהלם ולומר יפה שלום ולנתק (למרות שהקשבתי למה שאמרה עד תום).צר לי לגלות שהצטרפתי למעגל שונאיה (ויש כאלה לו מעט, לרבות כל בני משפחתה, אחים...), אך צר לי עוד יותר להרוס הרמוניה משפחתית של סבתא, אמא (של בעלי) וחמות.לא יודעת מה לעשות, מעולם זה לא קרה לי ואני אומרת לעצמי שגם אם פגעתי, אם אפשר לסלוח ולהמשיך הלאה, הרי היא מכירה אותי זמן מה, לא חבל לה להרוס?משפחתי, מאוד תומכת בי ומקשיבה ואומרת לי שהזמן יעשה את שלו, אמא שלי אומרת לי שהיא פתחה משחק ששמו "מלחמה/ברוגז" ושאני לא אקח חלק במשחק הזה אלא אדבר איתה (אם צריך) ואתן לה לראות את בני מתי שיתאפשר ואני די מסכימה איתה, כי כל עיניין הברוגז הזה נשמע לי מטופש.אגב- בעלי מאוד מעריך את הניסיון שלי לשלוח יד לשלום ומודה לכך שאמא שלו די נוטרת, הוא אמר לי שאני חשובה לו מאוד והוא איתי לאורך כל הדרך ואם אמא שלו בוחרת להלחם מלחמות של ברוגז רק היא תפגע מזה (מה שלא נכון, אך מתוק לומר).מה עושים????אני הרי לא רוצה ל"רדת על ארבע" וגם לא כ"כ רוצה, גם אני נפגעתי מאוד אבל שכחתי וסלחתי.ק

ק
אחרי הכעס בא לו העצב
12.03.2006 • 17:17

לאחר קריאה של הכתוב, הבחנתי בשגיאות כתיב ובתחביר לקוי משהו, כנראה שבזמן הכתיבה הייתי בסערת רגשות.עמך הסליחה

ד"ר אורן חסון
לצאת מהמשחק
13.03.2006 • 01:21

ק יקרה,
מאחר שאני לא יודע מה אמרת לה "על מי מנוחות", אבל בעיקר אני לא יודע מה מוקד הסכסוך ביניכן, אני לא יכול לעזור לך. בעיקר אני לא יכול לעזור לך, אם היא באמת לא בסדר. אם זה באמת המצב, ואם אין לזה השפעה על הזוגיות שלך, אזי הדבר העיקרי שאת יכולה לעשות זה ללמוד לחיות עם המצב הזה בשלום, ושזה לא ישפיע על המצב הנפשי שלך. כלומר, נסי להרחיק את זה ממך, חפשי לך עניינים אחרים לעסוק בהם, ותני לבן זוגך לנהל איתה את ענייניו וענייני הבן שלכם, וצאי מהמשחק. אולי עד שבן זוגך יחליט שהוא עושה מעשה כדי להשכין שלום ביניכן, אבל אל תלחצי אותו. פשוט, צאי מהמשחק.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083