התמודדות עם תחושות שליליות כלפי בת הזוג
יויו
לא יודעת מה לעשות
⌄
יש לי בעייה קשה מאוד: אני לא סובלת את חמותי. וכשאני כותבת לא סובלת אני מתכוונת לא !!! סובלת !!!! אותה !!!!אני יודעת שאני לא הראשונה שכותבת לך על הבעייה הזאת, ואני יודעת שמדובר בבעיה נפוצה, אבל אני חושבת שאצלי זה באמת חמור כי אני לא מסוגלת לשמוע את הקול שלה, לראות את הפרצוף שלה, להריח את הריח שלה. היא פגעה בי לא פעם, לא מדובר על פגיעות קשות, אבל בכל זאת הדברים הותירו בי משקעים.הקשר ביני לבין בעלי מצויין, פשוט מושלם. הבעייה היא שהוא מאוד קשור לאמא שלו ומאוד קרוב אליה. הוא יודע שאני כועסת עליה (הוא גם מסכים איתי, אם כי לא מוכן לראות את התמונה במלואה, ותמיד אומר ש"כוונותיה טובות").בסתר ליבי הייתי רוצה להרחיק אותו ממנה (לא לגרום לנתק, אלא קצת לנתק אותו מ"הסינר" שלה), אבל מצד שני אני אומרת לעצמי שהיא אימו, וסבתא של הבן שלי...ד"ר, מה לעשות שאני פשוט לא יכולה לסבול אותה ? כשהיא מחזיקה את בני אני מרגישה גועל, כשהיא באה אלינו או אנחנו אליה אני בקושי מסוגלת להסתכל לה בפנים. על לנהל איתה שיחה בכלל אין מה לדבר.איך אני יוכלה לעבוד על עצמי לשנות את זה (לא למענה - לה לא מגיע, אלא למען בעלי ובני) ?
ד"ר אורן חסון
להתגבר על תחושות קשות כלפי החמה
⌄
יויו יקרה,
בתור התחלה, קראי את המכתב שמתחתייך ואת תשובתי. ולגבי הרצון שלך לשנות את תחושת הגועל שלך (שהיא תוצאה לפחות חלקית של כעסים שיש לך עליה), נסי להגיע לטיפול כדי ללמוד להתגבר על התחושות שלך. הדרך לעשות זאת לבד, היא עם הרבה הרבה סבלנות וכוח רצון, שאני לא בטוח שיש לך.
שירלי
לא יודעת מה לעשות
⌄
ויוי שלום,אני מבינה אותך וחשה בדיוק, אבל בדיוק כמוך. ולפעמים אני אפילו מגיע ה למצב שאני מוציאה את העצבים על בן זוגי, סתם עושה פרצופים ורבה איתו למרות שהבעיה היא שאני לא סובלת את אימו ולא אותו!!השלמתי עם המצב ואין מה לעשות, פשוט תנסי גם את להשלים עם המצב ותתעלמי ממנה עד כמה שאפשר, כאילו היא לא קיימת.מאחלת לך כל טוב, שירלי